Victoria Dragoş Vodă, Campioana Ligii a V-a!

Mircea Brânduşă. Înfiinţată în anul 2016, Asociaţia Sportivă Dragoş Vodă promovează în Liga a IV-a după doar două sezoane petrecute în Liga V-a. În ediţia 2016-2017, având o evoluţie bună, echipa ocupă locul 3, pierzând la potou locul 2, cel care îi dădea dreptul la barajul de promovare, având un retur de excepţie, cu doar două puncte pierdute pe teren propriu, 0-0 cu Zarea Cuza Vodă, câştigătoarea seriei. Sezonul 2017-2018, care s-a încheiat duminică, i-a confirmat matematic promovarea echipei Victoria Dragoş Vodă în Liga a IV-a, încă din etapa 19 cu cel mai bun atac si cea mai bună aparare din serie.

Victoria Dragoş Vodă  –  Avântul Pietroiu 0-0!!!

Pe „Constantin Ioniţă Arena”, o bază sportivă ultramodernă pentru această ligă, Dragoş Vodă şi Pietroiu s-au întâlnit duminică, 17.06. 2018, de la ora 18.00, poate pentru ultima dată într-un joc de liga V-a. Spun, poate, pentru că lupta pentru promovare a fost floare la ureche pentru Victoria Dragoş Vodă care, cu excepţia unor derby-uri de emoţie cu Ştefan Cel Mare şi AS Gâldău, nu a avut rivali în campionat. După un sezon în care a măturat tot, Victoria părea să se distreze şi cu Pietroiu, aşteptând doar fluierul final al arbitrului pentru a-şi primi tricourile de campioni, medaliile pentru locul întâi şi trofeul Ligii a V-a! Însă, după petrecerea de promovare, jocul echipei nu a mai avut aceeaşi consistenţă…! La final, remiza reuşită de Avântul Pietroiu în faţa câştigătoarei seriei ”B” din liga a V-a a atras elogii şi din partea domnului Liviu Miliţă, care a admirat, chiar cu puţină invidie, modul cum oaspeţii s-au apărat contra gazdelor: „Compactivitatea este cuvântul care îmi vine în minte acum să descriu evoluţia adversarilor noştrii. Au rămas tot meciul grupaţi, iar spre final au parcat „autobuzul în poartă!”

Unde a fost campioana?

Victoria Dragoş Vodă, de nerecunoscut, a făcut un ultim meci lamentabil în liga a V-a în faţa pietroienilor care şi-au dat viaţa pe teren pentru punctul care le asigura prezenţa la barajul de promovare în liga a IV-a. Avântul Pietroiu, echipa lui Costel Ghiţă şi Lilică Voicu şi-a depăşit condiţia de outsider. Nu s-a închis deloc, iar după caz, a atacat sau contraatacat ori de câte ori i s-a ivit ocazia.  Meciul începe tare, cu ocazii la ambele porţi. Paradoxal, cele mai mari le-au avut oaspeţii, prin Ivan, mai ales când singur, într-o gaură a defensivei gazdelor, s-a pierdut şi a trimis peste… speranţele suporterilor prezenţi la joc. Dragoş Vodă, un pic surprinsă, parcă s-a văzut mai mult în postura de a reacţiona, cum s-a întâmplat spre mijlocul reprizei, prin Ionuţ Popescu / Pufi (min. 20 şut peste transversală) şi Nicu Dan, puţin pe lângă poarta lui Ene. Treptat, treptat, pietroienii au pus stăpânire pe joc producând rumoare în tribune!

Surprize, surprize!

Vasilică Marcu, antrenorul, a simţit că lucrurile pot lua o turnură periculoasă şi i-a trimis prompt la încălzire pe Răchită, Ghiţă şi Boislabi. N-a fost doar tactica sa ci şi a preşedintelui Adi Ioniţă care a impus disciplină în apărare şi a dat ordin ca atacul să lovească pe contre. Băieţii au înţeles mesajul, mijlocaşii au început să aducă tot mai des pericolul spre poarta lui Ene. În special cu centrări de pe dreapta, flancul lui Bibire, pe la care au trecut toate mingiile. În min 37 apare la rampă Marian Miliţă. E singur, dar trage slab şi Ene este acolo. Cei doi se revăd iar spre finalul reprizei ( 41), după un şut al noarului şi o paradă a portarului care punctează la capitolul artistic. E adevărat, Avântul ar fi putut intra cu avantaj la cabine când Oprea şi transversala s-au opus la directa lui Popescu (min. 45) de la aproximativ 25 de metri perpendicular pe poartă.

Campionii fără vlagă !

Şi mai neajutorate au părut gazdele imediat după reluare. De ce? Personal, mă aşteptam la un răspuns în forţă. Dar încep lent şi fără vlagă. Când oaspeţii au strâns rândurile, oamenii lui Vasilică Marcu nu prea au mai ştiut ce să facă. Ba mai mult, când ies pe atac, sunt tot mai periculoşi. Oprea, în ciuda tinereţii sale şi a lipsei de experienţă, îi mai scoate o dată pe ai lui, după un şut periculos a lui Meluşanu (58). Cu chiu, cu vai, Miliţă (min. 69) obţine o lovitură liberă, rămasă fără efect pe tabelă. Fără succes a rămas şi o şarjă marca Pufi Popescu care a încins careul oaspeţilor în minutul 77.  Jocul a căpătat accente dramatice pe final. Cu un veritabil uragan pietroian în jumătatea gazdelor, temperat, când şi când de raidurile tăioase ale lui Miliţă, Răchită sau Popescu! Însă mingea nu a vrut să intre în poarta lui Ene. De partea cealaltă, Stănică (min. 89) n-a reuşit decât să bărbierească bara tânărului portar Oprea. În minutele de prelungiri (4), Dragoş Vodă începe să arunce centrări la disperare, însă degeaba! Oaspeţii, aflând şi rezultatul de la Săruleşti (1-1) îşi iau măsuri pentru a conserva remiza albă care îi trimit în barajul de promovare! Avea să fie un rezultat mare al unei echipe pragmatice, scăpată basma curată în ciuda forcingului de final al gazdelor, cu Miliţă şi Răchită ratând inimaginabil din apropierea buturilor lui Ene. Gazdele au rămas aproape fără aer în ultimile minute blocate de caracatiţa pietroiană. Cifrele spun că a fost un meci echilibrat. Pe teren, însă, Pietroiu a părut echipa care a ordonat jocul! După fluierul final al arbitrului, fericirea s-a instalat în ambele tabere. Meritat! Gazdele PROMOVATE, oaspeţii aşteptând încrezători BARAJUL! Restul este istorie! Chiar şi faptul că pentru Nicuşor Niculescu, acest joc a însemnat retragerea din activitatea sportivă, primind în semn de recunoştinţă un trofeu pe care îl va aşeza în vitrina de acasă. A urmat fetivitatea de premiere… Oprea, Tudor, Mirancea, Bălănică, Bibire, Filip, Voinea, Niculescu, Miliţă, Popescu, Dan, Dorneanu, Boislabi, Voinescu, Ion, Marcu, Ghiţă, Răchită, „actorii” din teren împreună cu „regizorul” Vasilică Marcu şi staful tehnic, Preşedinte, Adrian Francoais Ioniţă. Vicepreşedinte, Rafael Florin Ioniţă, delegat, Răchită Constantin, administrator bază, Chaka, cameraman, Viorel Paraschiv, investitor, Liviu Miliţă, Primar, Ion Radu Aurel şi toţi susţinătorii prezenţi la meci, au băut şampanie din CUPA primită, petrecând până noaptea târziu în lumina nocturnei frumoasei baze sportive! Felicitări tuturor celor implicaţi în finalizarea acestui frumos proiect:

A.S. VICTORIA DRAGOŞ VODĂ ÎN LIGA a IV-a!!!

Ion Radu Aurel, primarul comunei Dragoş Vodă:

„Această promovare este a tuturor locuitorilor comunei Dragoş Vodă! La momentul înfiinţării echipei am mizat pe ambiţia unui staff tânăr, oameni cu o probitate morală deosebită. Iubitori ai culorilor roşu/albastru, adevăraţi „lupi tineri”, reprezentanţi ai noului val. Iată că aşteptările mele nu au fost înşelate, ba din contră, au fost convertite într-o promovare rapidă în Liga a IV-a. Această promovare este a tuturor! Felicitări fotbaliştilor din partea primăriei Dragoş Vodă, principalul finanţator al succeselor lor. Îi asigur că vom face în continuare eforturi financiare pentru ca Victoria Dragoş Vodă să existe la un nivel de performanţă bun în Liga a IV-a”. ÎMPREUNĂ AM SCRIS ISTORIE! ÎMPREUNĂ AM ÎNVINS!

Adrian Francoais Ioniţă, Preşedinte A. S. Victoria Dragoş Vodă:

„După o muncă ce s-a derulat pe parcursul acestor doi ani, după eforturi financiare, dar şi umane echipa noastră de fotbal a promovat în Liga a IV-a. Este un moment la care trebuie să ne gândim la toţi cei care au pus umărul la această frumoasă performanţă pentru comuna noastră. Azi, vrem să sărbătorim alături de câţi mai mulţi locuitori această promovare care este în primul rând a lor! Sunt convins că băieţii noştri vor avea un public minunat mai ales că este şi ultimul meci pe care îl vom juca pe stadionul „Ioniţă Constantin” în Liga V-a. Sper să fie o atmosferă de vis!”.

Rafael Florin Ioniţă, Vicepreşedinte A. S. Victoria Dragoş Vodă:

„Îi mulţumesc domnului primar Ion Radu Aurel pentru sprijinul necondiţionat pe care ni l-a oferit pe parcursul acestui campionat. Doresc să adresez mulţumiri tuturor membrilor staff-ului tehnic al echipei. Mulţumesc domnului profesor Cornel Ţicu, care din postura antrenor/jucător ne-a ajutat cu experienţa sa să fim o echipă care are o posesie bună şi joc combinativ de excepţie, putând spune că el a fost dirijorul din teren care a reuşit să pună în valoare potenţialul echipei. Mulţumesc domnului Viorel Paraschiv un tânăr pasionat de fotografie care a filmat toate jocurile echipei noastre şi a cărui fotografii ne-au ajutat să susţinem la comisiile AJF contestaţiile la diferite meciuri. Mulţumesc domnului Constantin Răchită, delegatul echipei, care duminică de duminică şi-a lăsat familia în plan secund, slujind cu abnegaţie culorile clubului. Mulţumesc tuturor fanilor noştri prezenţi în tribune la jocurile de acasă cât şi la cele din deplasare”.

Vasile Marcu, membru fondator şi antrenor A.S. Victoria Dragoş Vodă:

„Am pornit la un drum greu, pentru alţii inaccesibil, însă luând lucrurile pas cu pas şi cu sprijinul Consiliului Local şi al domnului primar Ion Radu Aurel, am reuşit să ne împlinim visul! Am promovat în Liga a IV-a! Fără emoţii, la pas cu 3 etape înainte de finalul campionatului. Avem o bază sportivă modernă, care rivalizează cu arenele din Liga a III-a. Întrucât bugetul local al primăriei nu poate asigura menţinerea echipei în Liga a IV-a, sper ca împreună cu preşedintele echipei să determinăm agenţii economici şi fermierii care îşi desfăşoară activitatea pe raza comunei noastre să investească în echipă astfel încât să disputăm campionatul 2018-2019 în condiţii de siguranţă. Dacă nu vom putea oferi garanţia financiară solicitată de AJF Călăraşi înainte de începerea campioantului precum şi transferul unor jucători care să întărească actualul lot, ne vom continua activitatea fotbalistică în Liga V-a. Dedic această promovare memoriei celui care a fost unul dintre artizanii fotbalului local, Constantin Ioniţă – Ninel Bonţ, cum era cunoscut la noi în comună. Sunt sigur că de acolo din ceruri este alături de fotbaliştii noştri şi este mândru de ginerele şi fiii săi, cei care azi, îi continuă la standarde ridicate activitatea sportivă!”.

Liviu Miliţă, investitor, înainte de joc:

„Acum doi ani când ne-am înfiinţat nu aveam experienţă, însă iată că numai după doi ani de activitate competiţională am ajuns să promovăm păstrând în mare acelaşi lot de jucători. Avem o generaţie talentată de fotbalişti la nivelul comunei. A venit momentul ca Victoria Dragoş Vodă să obţină performanţe notabile în acest frumos sport! Suntem maturi şi conştienţi de forţa noastră, iar din toamnă o putem demonstra în Liga a IV-a! La doi ani de fotbal, echipa noastră a promovat în Liga a IV-a! Astăzi se dispută ultima partidă a „VICTORIEI” din Liga V-a de pe teren propriu. Este un moment unic, unul pe care îl vom povesti copiilor şi urmaşilor noştri… Victoria Dragoş Vodă, echipa noastră, va juca din sezonul următor în Liga a IV-a. O premieră pentru Asociaţia Sportivă Dragoş Vodă. Sunt mândru că la sfârşitul acestui joc, „Victoria”, tot în premieră, va primi Trofeul Ligii a V-a pentru ocuparea primului loc în serie! Felicitări conducerii!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide