Video | Daniel Breaz, ministrul Culturii: Ministerul pe care îl conduc poate finanța reabilitarea Școlii Carol I și a Prefecturii Călărași

Prezent la Călărași la sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Culturii, Daniel Breaz, s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță,cu care a discutat despre reabilitarea Prefecturii Călărași și a vizitat Școala Carol I, ambele clădiri de patrimoniu și simboluri ale Călărașiului.

Acesta a declarat apoi, în cadrul unei conferințe de presă, că îi așteaptă pe administratorii celor două clădiri, Primăria pentru Școala Carol I și Consiliul Județean pentru Prefectura Călărași, pentru a depune solicitări la Ministerul Culturii pentru acordarea finanțării reabilitării celor două edificii.

„Ministerul Culturii poate aloca până la 6 milioane de euro pentru reabilitarea clădirilor de patrimoniu.”, a anunțat ministrul Daniel Breaz la Călărași.

Școala Carol I are în acest moment probleme la acoperișul clădirii, dar și la structura de rezistență, iar toaletele se află în curtea instituției. De cealaltă parte, Palatul Administrativ se află într-o stare de degradare avansată, necesitând lucrări de reabilitare mult mai complexe.

În momentul de față, Consiliul Județean Călărași are depus un proiect de finanțare la Compania Națională de investiții pentru reabilitarea clădirii, având ca obiectiv realizarea unui Complex Socio-Cultural.

În ceea ce privește posibilitatea accesării de fonduri de la Ministerul Culturii, directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul CJ Călărași, Eduard Grama, ne-a comunicat că, dacă se vor întruni condițiile de eligibilitate, vor depune un dosar de finanțare și aici, iar în cazul în care ambele vor fi acceptate, urmând să aleagă una dintre variante.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide