Video | Matei, eroul de 7 ani din Modelu, recompensat de pompieri

Băiețelul de 7 ani, din Modelu, care i-a salvat viața vărului său a fost recompensat de pompieri cu o diplomă de merit, jucării și mai multe dulciuri.

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, în data de 7 martie, pompierii călărășeni erau solicitați să intervină pentru salvarea unui copil de 1 an și 6 luni, care a căzut accidental într-o fosă septică din comuna Modelu.

S-au deplasat la fața locului două autospeciale de descarcerare și o autospecială de prim ajutor SMURD. Copilul de un an și jumătate căzuse prin deschizătura fosei septice, care avea un diametru de aproximativ 35 de centimetri.

Pentru a evita rănirea copilașului, pompierii au optat atunci pentru o variantă rapidă, coborând în fosa septică cu ajutorul accesoriilor de alpinism din dotare un băiețel în vârstă de aproximativ 7 ani, care să-l extragă pe cel mic.

În scurt timp copilul era la suprafață, conștient, nevătămat, cu lacrimi în ochi de la sperietură și plin de „noroc”. Salvatorul a fost felicitat de către toată lumea și mai ales de către pompieri. Copilul căzut a primit îngrijiri din partea paramedicilor SMURD și a fost transportat la spital.

Astăzi, salvatorul Matei a fost în vizită la pompieri cu vărul, cu mătușa și cu bunica. Pentru gestul său plin de curaj prin care a ajutat la salvarea verișorului său căzut în fosa septică, pompierii i-au făcut mai multe surprize.

Sursa: ISU Călărași

Matei salvatorul de 7 ani din comuna Modelu a primit daruri de la pompieri

Băiețelul de 7 ani care i-a salvat viața vărului său a fost recompensat de pompieri cu o diplomă de merit, jucării și mai multe dulciuri. În urmă cu aproximativ trei săptămâni, în data de 7 martie, pompierii călărășeni erau solicitați să intervină pentru salvarea unui copil de 1 an și 6 luni, care a căzut accidental într-o fosă septică din comuna Modelu. S-au deplasat la fața locului două autospeciale de descarcerare și o autospecială de prim ajutor SMURD. Copilul de un an și jumătate căzuse prin deschizătura fosei septice, care avea un diametru de aproximativ 35 de centimetri. Pentru a evita rănirea copilașului, pompierii au optat atunci pentru o variantă rapidă, coborând în fosa septică cu ajutorul accesoriilor de alpinism din dotare un băiețel în vârstă de aproximativ 7 ani, care să-l extragă pe cel mic. În scurt timp copilul era la suprafață, conștient, nevătămat, cu lacrimi în ochi de la sperietură și plin de ”noroc”. Salvatorul a fost felicitat de către toată lumea și mai ales de către pompieri. Copilul căzut a primit îngrijiri din partea paramedicilor SMURD și a fost transportat la spital.Astăzi salvatorul, Matei G a fost în vizită la pompieri cu vărul, cu mătușa și cu bunica. Pentru gestul său plin de curaj prin care a ajutat la salvarea verișorului său căzut în fosa septică, pompierii i-au făcut mai multe surprize.

Publicată de ISU Călărași pe Luni, 1 aprilie 2019

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide