Video | Nicolae Botgros îi invită pe călărășeni la Festivalul Hora Mare

Centrul Judeţean de Cultură și Creație Călăraşi organizează, în perioada 11 – 15 august 2018, cea de a XXVI-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor „Hora Mare”.

La festival va participa și renumita orchestră „Lăutarii” din Chișinău, condusă de Nicolae Botgros. Acesta a transmis o invitație călărășenilor la spectacolul pe care îl vor susține pe 12 august.

Evenimentul folcloric se desfășoară sub egida CIOFF – Consiliul Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice și Artă Tradițională – partener al UNESCO.

Timp de cinci zile călărășenii se vor bucura de participarea la festival a ansamblurilor folclorice din mai multe țări și din România.

Ansamblurile artistice care vor evolua pe scena festivalului au pregătit spectacole prin care să evidențieze obiceiuri și tradiții. Fiecare ansamblu va pune în valoare tradiția autentică prin muzică, dans și port popular reprezentative în țara de proveniență.

Seara de duminică se anunță una specială, printr-un spectacol extraordinar pus în scenă de ansamblurile folclorice românești, întregul regal de muzică și dans popular promovând frumusețea și unicitatea identității culturale, moment dedicat Centenarului Marii Uniri.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide