Vizită la fața locului pentru mediatizarea proiectului: “Forță de intervenție rapidă în caz de urgență chimică, biologică, radiologică și nucleară pe fluviul Dunărea”, cod e-MS: ROBG-123

Vizită la fața locului pentru mediatizarea proiectului: Forță de intervenție rapidă în caz de urgență chimică, biologică, radiologică și nucleară pe fluviul Dunăreacod e-MS: ROBG-123

Vineri, 28 septembrie 2018, Secretariatul Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România-Bulgaria (BRCT Călărași), va organiza la Calafat în Sala de ședințe a Casei de Cultură, o vizită la fața locului pentru mediatizarea proiectului: “Forță de intervenție rapidă în caz de urgență chimică, biologică, radiologică și nucleară pe fluviul Dunărea”, cod e-MS: ROBG-123, proiect finanțat în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria.

Proiectul în valoare de 6 milioane euro – “Forță de intervenție rapidă în caz de urgență chimică, biologică, radiologică și nucleară pe fluviul Dunărea“, este implementat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (România), în calitate de beneficiar lider în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – Ministerul Afacerilor Interne (România) și Direcția Generală Siguranţa împotriva incendiilor şi protecție civilă – Ministerul Afacerilor Interne (Bulgaria).

Proiectul urmărește crearea unei echipe de intervenție rapidă, D-EMERSYS, pentru situațiile de urgență chimice-biologice-nucleare care pot apărea de-a lungul fluviului Dunării. Aceasta se bazează pe interconectarea a două unități specializate, unitatea de intervenție pe apă furnizată de autoritățile române pentru situații de urgență și unitatea de intervenție pe uscat furnizată de autoritățile bulgare pentru situații de urgență. Unitățile vor fi echipate cu nave pentru intervenție rapidă și platforme mobile specializate în detectarea substanțelor contaminante, decontaminarea structurilor plutitoare, stingerea incendiilor/nor de dispersie cu noxe, analizarea elementelor toxice din apă etc. Proiectul își propune să înființeze un laborator de analize, RENFLAB, care urmează a fi dotat corespunzător pentru efectuarea unor analize de specialitate ale elementelor contaminate.

Mai multe detalii despre proiectul sus menționat puteţi găsi pe site-ul Programului, www.interregrobg.eu, secțiunea Proiecte.

Pentru a afla mai multe informații despre Programul Interreg V-A România-Bulgaria, despre evenimentele viitoare, dar și despre proiectele transfrontaliere selectate de Comitetul de Monitorizare al Programului, vă invităm să accesați pagina de internet www.interregrobg.eu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide