Zilele Comunei Dor Mărunt, o reuşită!

Mircea Brânduşă. Sâmbătă şi duminică (9 -10 Mai) a fost sărbătoare mare în localitatea Dor Mărunt, de zilele comunei. Fără a exagera, evenimentul organizat la iniţiativa primarului Ion Iacomi, nu a fost depăşit la nivelul judeţului, decât de cele organizate cu ocazia Zilelor Municipiul Călăraşi. Atmosfera, spectacolul şi mulţimea de oameni au fost elementele care au demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că Ion Iacomi este un organizator de excepţie oferind cetăţenilor o sărbătoare fără pereche în localităţile din mediul rural călărăşean. Peste 2000 de oameni au fost prezenţi în fiecare zi la spectacolele pentru care edilul comunei a reuşit să aducă artişti de marcă. Ajunsă la cea de-a II-a ediţie, evenimentul, de acum tradiţional, s-a desfăşurat sub auspiciile bunei dispoziţii. Sărbătoarea a adunat fii ai satului, gospodari ai locului care, după un an de trudă, au aşteptat cu nerăbdare o asemenea manifestare pentru a uita de grijile cotidiene şi pentru a se distra pe cinste.

„Zilele Comunei Dor Mărunt” a fost o sărbătoare cu adevărat fără seamăn, organizatorii, Primăria şi Consiliul Local, întrecându-se pe sine. Au oferit locuitorilor un program artistic deosebit, în cadrul căruia şi-au dat concursul copii talentaţi, dar şi interpreţi renumiţi în ţară. Dansul, distracţia şi voia bună a cuprins întreaga suflare din Dor Mărunt. Pe lângă micii şi berea care au fost din belşug pentru cei mari, copiii au fost încântaţi de jocurile distractive, dar şi de prezenţa a numeroşi artişti care i-au îndemnat pe toţi la dans. „Zilele Comunei Dor Mărunt“ au început sâmbătă la amiază, când primarul Ion Iacomi a declarat deschisă manifestarea în mod oficial. Evenimentul a fost marcat de prezenţa domnilor Răducu Filipescu, Marian Dinulescu, Ştefan Motreanu, Vasile Iliuţă, Nicolae Dumitru, Iulian Iacomi şi toţi consilierii locali care au răspuns invitaţiei primarului de a se bucura, alături de localnicii din Dor Mărunt, de această mare sărbătoare a comunităţii. Apoi, rând pe rând, interpreţi de muzică populară şi uşoară au evoluat pe scena amenajată în frumoasa bază sportivă a comunei.

Organizatorii au pariat pe buna dispoziţie şi au câştigat. Asistenţa a fost încântată de Ansamblul folcloric de cântece şi dansuri populare „Dor de Dor” – pregătit de coregraful Sile Baraitaru, coordonator Mariana Stan, director Şcoala nr.1 Dor Mărunt, de soliştii vocali prezenţi la Mamaia Copiilor – Cosmin Andrian, Denisa Pârvu, Denisa Şerban, Bianca Fasole, Valentin Buzatu, Cătălina Tudorache, care, prin cântecele şi evoluţia lor, au reuşit să adune ovaţii şi ropote de aplauze din partea localnicilor. Au urmat Şogoriţele şi Hangiţele, cu câte un scurt program artistic (dans modern şi majorete). Cântăreţii de muzică populară, Elena Merişoreanu, Constantin Enceanu şi Petrică Mâţu Stoian au încins hora la Dor Mărunt, invitându-i pe cetăţeni la dans şi voie bună. Asistenţa a mai fost încântată şi de apariţia pe scenă a lui Radu Ile, Lulu, Rucsy (Blaxy Girls), Amna, Cristina Spătaru, Andrea Antonescu, Misty, Admiral C4C, Roxana Nemeş şi ca bonus din partea realizatorului Mix Music, cunoscuta şi îndrăgita interpretă de muzică uşoară, Nicole Chery alături de trupa sa de dans, care a oferit asistenţei un recital incendiar. La finele primei zile, întreaga suflare prezentă în centrul localităţii a avut parte de un veritabil foc de artificii care a durat aproximativ 10 minute.

„A devenit deja tradiţie ca în luna Mai să ne întâlnim cu mic, cu mare în centrul comunei, să îmbrăcăm haine de sărbătoare o bună parte din cei 6.000 de locuitori ai comunei şi să ne distrăm. Pentru administraţia locală, această zi este şi un moment al bilanţului, iar pentru populaţia care ne-a ales în fruntea comunei, un prilej de a ne cere socoteală promisiunilor făcute. În ceea ce mă priveşte, consider că în cei trei ani de când sunt primarul comunei Dor Mărunt am făcut mai mult decât am promis şi voi face mai mult decât voi promite. Realizările se văd cu ochiul liber, prin urmare voi prezenta obiectivele pe care mi le-am propus să le realizez în perioada următoare. Aşadar, principalele mele priorităţi sunt: Finalizarea a încă 1,1 km trotuar paralel cu DN 3A; Extinderi în toată comuna la reţeaua de canalizare; Extinderea pe o distanţă de 70 km a reţelei de apă ca urmare a aderării comunei Dor Mărunt la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, ca partener la Ecoaqua; Am enumerat doar câteva dintre proiectele pe care doresc să le implementez. S-ar putea să-mi trebuiască încă un mandat pentru a le duce la bun sfârşit, dar aceasta nu mai depinde de mine ci de locuitori. Cu această ocazie, doresc să-i mulţumesc dlui preşedinte al C.J. Călăraşi pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului. Mulţumesc sponsorilor SC Chirman, AS Bălan, AS Bârcă, DEEA Market pentru implicarea în organizarea acestui eveniment. Le mulţumesc şi îi felicit pe toţi locuitorii comunei care au fost alături de mine pentru tot ceea ce s-a realizat în comuna noastră. Le doresc tuturor multă sănătate şi un sincer La mulţi ani!.”, a declarat Ion Iacomi, primarul comunei Dor Mărunt.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
„Zilele Comunei Modelu” – un eveniment de succes oferit an de an modelenilor de către primarul Gheorghe Dobre

Rodica Zaharia. La iniţiativa primarului Gheorghe Dobre, Primăria şi Consiliul Local au oferit cetăţenilor din Modelu, Radu Negru şi Tonea,...

Închide