Ziua Comunei Ciocăneşti, sărbătorită cu mic, cu mare

Mircea Brânduşă.  „Nu staţi acasă în această zi de sărbătoare!” – acesta a fost mesajul pe care primarul comunei Ciocăneşti, Pavel Petre, l-a transmis locuitorilor cu prilejul Zilei Comunei. O invitaţie specială prin care se promiteau surprize plăcute.

Ciocăneştenii i-au dat ascultare şi s-au strâns cu mic cu mare, duminică, 21 mai, la o petrecere de neuitat. Sărbătoarea, aflată la a treia ediţie, a avut loc pe stadionul din comună, unde peste 800 sute de oameni au venit să serbeze ziua comunei.

„Chiar dacă timpul nu ţine cu noi, am reuşit să pregătim câteva surprize drăguţe  pentru locuitorii comunei. Avem un program special, astfel încât distracţia şi voia bună să îi însoţească pe tot parcursul acestei zile minunate. Sunt alături de noi, la acest eveniment, autorităţile locale, care au ţinut să fie prezente la sărbătoarea noastră. Tuturor le doresc multă sănătate şi să aibă parte de o zi cât mai frumoasă, să se distreze la ziua comunei noastre”, a declarat primarul Pavel Petre, înainte de a declara deschise sărbătorile comunei Ciocăneşti.

Startul a fost dat în jurul orei 15.00 de către primar care nu a uitat să ureze „La mulţi ani, Constantinilor şi Elenelor”. Apoi a mulţumit Consiliului Local care a aprobat desfăşurarea acestui eveniment şi, nu în ultimul rând, sponsorilor care au ajutat financiar pentru desfăşurarea unor momente din această zi.

Programul artistic a fost unul divers, pentru toate gusturile, incluzând cântece şi jocuri populare din toate zonele ţării, dansuri moderne, muzică pop, un program de beat-box şi scenete de teatru.

Pe scenă au evoluat într-o ordine bine stabilită: Ansamblul folcloric al comunei Ciocăneşti, „Macii Bărăganului”, coordonat de profesorii Silvia şi Dan Melente, coregraf Aurel Mailat – câştigător al marelui premiu la Festivalul de folclor de la Arad; Ciurea Adriana, solistă în cadrul ansamblului folcloric – prof. de muzică la şcoala din Ciocăneşti; Denisa Pârvu, câştigătoarea locului II la Festivalul „Flori de Mai” 2017; X-Treme – Trupa de dans modern afiliată Palatului Copiilor din Călăraşi, cu multe reprezentaţii în judeţ şi în ţară; Mario din Slobozia – pasionat de beat-box.

Voia bună a fost întreţinută de solista de muzică populară Maricica, alături invitaţii ei din toate zonele ţării şi Dorian Popa, cu un recital de excepţie.

Între aceste frumoase momente artistice, Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Ciocăneşti a prezentat un program artistic deosebit: Drăgan Mara, clasa a IV-a, a interpretat două cântece populare; trupa de dans de la şcoala primară a dansat pe ritmurile melodiei „Hei Mama”; Cătălina, speranţa muzicii uşoare a comunei, elevă în clasa a V-a, a încântat asistenţa cu vocea ei inocentă şi pură; elevii de la clasele a VII-a şi a VIII-a au prezentat un colaj de strigături şi cimilituri din zona Munteniei.

Şcoala din Ciocăneşti şi-a premiat performerii, elevii care au obţinut rezultate notabile la concursurile şi olimpiadele din etapa judeţeană – organizate în anul şcolar 2016-2017. Elevii premiaţi au fost: Culea Mălina, Apolozan Mihai, Grosu Cristian, Pîrvan Alexandra, Ciocoi Evelin, Toader Aura, Dudu Andreea, Reziuc Amalia, Gârbaşi Iulian, Ene Georgiana. Aceşti elevi au obţinut distincţii la Olimpiada de limba şi literatura română, Olimpiada de fizică, Olimpiada „Lectura ca abilitate de viaţă”, Olimpiada „Universul cunoaşterii prin lectură”, Concursul de geografie „Terra – de la poveste la realitate”, Concursul de matematică „Ion Cheşcă”, Concursul „George Emil Palade”, Concurs „T.A. Edison”. Elevii merituoşi au primit diplome de excelenţă, cărţi şi premii în bani, aceştia fiind oferiţi de consilierii locali.

Un aport important în derularea acestui frumos eveniment l-a avut Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Ciocăneşti, directorul instituţiei de învăţământ, Dan Melente, fiind cel care a prezentat programul artistic al zilei.

De altfel, Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Ciocăneşti îşi propune, ca prin activităţile şcolare şi extraşcolare, să devină cea mai bună şcoală de stat din judeţ în cadrul proiectului „THE BEST PUBLIC SCHOOL”.

În cursul zilei, primăria a organizat şi o tombolă, cei 6 câştigători primind fiecare cadouri surpriză.

Manifestările dedicate zilei comunei Ciocăneşti s-au încheiat în jurul orei 21.00 cu un apreciat foc de artificii.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
SĂ FII LIBER ÎNSEAMNĂ SĂ POŢI ALEGE

Deocamdată, Audrey, 30 de ani, cu alură şi chiar profesie de „secretară” – scriu cum mi s-a spus, dar mi-o...

Închide