Ziua comunei Independența, sărbătorită cu mare fast!

Mircea Brândușă. Locuitorii din comuna Independența au lăsat, duminică 13 august 2017, toate treburile, s-au gătit de sărbătoare, şi au ieşit, cu mic cu mare, în parcul din centrul localităţii. Asta pentru că Primăria şi Consiliul local Independența au pus la cale un program extrem de variat, pe toate gusturile, pentru cea de-a IV-a ediţie a Zilei Comunei.

De la competiţii sportive, la programe artistice susţinute de ansamblul de dansuri populare „Hora” din comună, la care s-a adăugat un spectacol folcloric susţinut de interpreţi consacraţi, cu Fuego și Constantin Enceanu, invitați speciali şi un foc de artificii ce a luminat cerul la finalul manifestărilor, totul a fost gândit să-i bucure pe oameni.

Iar promisiunea administraţiei locale este că lucururile nu se vor opri aici, mai ales că au fost demarate în forţă o serie de investiţii care să le îmbunătăţească viaţa localnicilor: finanțare pentru 7 km străzi asfaltate în satul Potcoava; finalizare 5,2 km în sat Independența; rețea apă menajeră pe o lungime de 16,7 km în Independența; canalizare în satul Independența; rețea apă în satele Potcoava și Vișinii; reabilitare grădinițe în satele Potcoava și Independența și în viitorul apropiat aducțiune cu gaze în satul Independența.

Evenimentul a debutat în jurul orei 14 cu o slujbă de pomenire în fața troiței de la intrarea în localitate. Programul artistic a debutat la ora 15 cu artiștii televiziunii TV H. La ora 16, autoritățile locale au primit vizita Ansamblului Folcloric din Muntenegru, participant la Festivalul Internațional Hora Mare. Delegația a fost primită conform tradițiilor românești cu pâine, sare și un păhărel de țuică, după care a urmat parada cântecului și portului popular din Muntenegru până la scena din parcul central al localității.

Lică Voicu, primarul comunei Independența, a urcat pe scenă și a adresat primul său mesaj: „Așa cum vă spunea și Marius Voicu, prezentatorul spectacolului artistic, prezența oaspeților noștri străini este una din surprizele pe care am pregătit-o pentru comuna Independența. Este vorba de Ansamblul Folcloric din Muntenegru căruia îi mulțumesc și eu pe această cale pentru că a dat curs invitației noastre. Am să vă rog să fiți alături de noi pentru că am să vă mai prezint și alte surprize pe parcursul acestui eveniment. Așa că am să las Ansamblul Folcloric din Muntenegru să vă încânte cu programul artistic pregătit.”

A urmat recitalul excepțional oferit de cunoscutul interpret Fuego, care a reușit să scoată oamenii la dans. Între timp, Lică Voicu și întregul său aparat administrativ a primit la așa cum se cuvine vizita președintelui PNL Ludovic Orban, însoțit de autoritățile județene. Aceștia au fost invitați să participe la sărbătoarea comunei, iar până la scenă au fost numeroase discuții cu cetățenii comunei, niciunul dintre oficialii prezenți nesfiindu-se să dea atenție interlocutorilor.

Pentru a doua oară, Lică Voicu a urcat pe scenă și s-a adresat locuitorilor: „Bună seara din nou, vă mulțumesc că ați venit într-un număr, zic eu, destul de mare și așa cum vă spuneam mai devreme, că am câteva surprize pentru noi toți, aș dori să încep și prezentările pentru că dumnealor, invitații noștri, o să vă adreseze și câteva cuvinte. Alături de noi în această zi importantă pentru comuna noastră au venit oficialități la care poate nu mă gândeam niciodată că o să fie alături de noi la această sărbătoare. Așa că nu pot decât să le mulțumesc și acolo pe unde dumnealor ocupă funcții, funcții foarte înalte în statul român, să țină cont că locuitorii din teritoriu au mare nevoie de liniște în Parlament. Vreau să îl invit pe scenă pe dl. președinte al PNL, dl. Ludovic Orban. Vă mulțumim, d-le președinte, că sunteți alături de noi! Lista e foarte lungă, așa că am să încerc să-i invit pe toți. Dl. președinte al Consiliului Județean, Vasile Iliuță. Dl. președinte al PNL Călărași, primar al municipiului Călărași, Daniel Drăgulin. Și până ieri, președintele PNL Călărași, pe care îl cunoaștem cu toții, astăzi senator în Parlamentul României, Răducu George Filipescu. Dl. secretar general al PNL Cristian Barbu. Domnii vicepreședinți ai Consiliului Județean Călărași, Marian Dinulescu și Valentin Barbu. Fost senator în Parlamentul României, dl. Liviu Tomoiagă. Dl. prim-vicepreședinte al PNL Călărași, dl. Constantin Corbu, primar al comunei Grădiștea. Dl. administrator public al primăriei municipiului Călărași, dl. Valentin Deculescu, până mai ieri director la ENEL, care nu ne-a lăsat niciodată cu lumina întreruptă. Tot alături de noi îl mai avem pe administratorul public al județului Călărași, dl. Bogdan Georgescu. Și nu în ultimul rând, viceprimarul comunei Independența, Florin Radu. Printre noi să știți că se mai află foarte multe oficialități, am încercat să avem loc pe scenă, nu pot decât să le mulțumesc, să mă înclin în fața domniilor lor și, așa cum spuneam la început, să fie alături de locuitorii din zona rurală. Nu-mi doresc decât să fiți alături de comuna Independența în continuare. Vă doresc din suflet sănătate și să mai veniți alături de noi. Și ca surpriza să fie totală, am pregătit invitaților noștri un colaj muzical patriotic. Împreună cu dvs. să-l ascultăm și după aceea vom da microfonul invitaților pentru a vă transmite mesajele lor. Vreau să fim împreună într-un număr cât mai mare pentru că nu mai este nici așa cald iar la ora 12 noaptea, sau 24, împreună să strigăm „La mulți ani!” la cei 124 de ani de atestare documentară și să asistăm la frumosul foc de artificii. Vă urez sănătate, petrecere frumoasă și distracție plăcută!”

După cântecele patriotice care au însuflețit atmosfera, producând mare sensibilitate în rândul auditoriului, au urmat alocuțiunile d-lui Ludovic Orban și a d-lui Daniel Drăgulin.

Ludovic Orban: „Sărut mâna, bună seara! Am înțeles că primul nume al comunei dvs. era numele dat de pârâul care curgea pe aici, „Coadele”. După care, a devenit comuna Independența. Sunt convins că numele nu este întâmplător, sunt convins că numele a fost dat după marele război în care România și-a cucerit independența. Și sunt convins că, probabil, aici în comuna Independența sunt mulți care au primit pământ pentru că au luptat împotriva trupelor otomane, pentru a câștiga cu prețul vieții libertatea și independența României. Vreau să vă transmit din inimă toate gândurile mele bune, să vă doresc sănătate, să vă doresc belșug și prosperitate! Să mă scuzați, că nu vreau să vă țin un discurs politic, pentru că astăzi este o zi de sărbătoare în care fiecare dintre dvs. trebuie să se bucure de această frumoasă aniversare a atestării documentare a comunei dvs. Vă doresc sănătate, fericire și să vă bucurați de dl. primar care este în slujba dvs. Mulțumesc! La mulți ani!”

Daniel Drăgulin: „Bună ziua, dragi locuitori ai comunei Independența! Îi mulțumim d-lui primar Lică Voicu că astăzi ne-a invitat să fim lângă dvs. cu ocazia aniversării celor 124 de ani de atestare documentară. Prezența noastră a tuturor celor care facem parte din conducere dovedește respectul pe care îl purtăm pentru primarul dvs. și pentru dumneavoastră. Să fiți sănătoși, voioși, să vă creșteți copiii și nepoții și să ne întâlnim de câte ori dorim și noi și dumneavoastră. Și vreau să vă spun un lucru din inimă: l-ați avut în față pe președintele PNL, dl. Ludovic Orban. Veți fi talismanul dânsului pentru alegerile din 2020 în urma cărora, dl președinte Ludovic Orban va fi primul ministru al României! Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Programul artistic a continuat cu recitaluri de muzică populară ale interpreților Aida Ursu, Florin Țăranu, Ionela Stăncioi, Ion Toader, Mioara Bârsan, Viorica Sandu, Marian Cucu.

În jurul orei 22:30, în aplauzele tuturor, a urcat pe scenă renumitul interpret de muzică populară Constantin Enceanu, care prin recitalul său a adus bucurie și fericire în sufletele localnicilor. Pentru cei tineri, DJ Rynno&Silvia au concertat până după miezul nopții, când manifestările dedicate Zilei Comunei au fost încheiate cu un splendid foc de artificii care a luminat cerul comunei Independența preț de câteva minute.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide