Ziua Comunei Jegălia a prilejuit două zile de distracţie pentru locuitorii comunei şi nu numai

Mircea Brânduşă. Două zile la rând, sâmbătă 3, şi duminică 4 septembrie, comuna Jegălia a îmbrăcat straie de sărbătoare! Primăria a organizat „Zilele Comunei”, ediţia a V-a, eveniment de tradiţie care presupune un efort deosebit din partea administraţiei locale pentru bucuria localnicilor şi a oaspeţilor.

„Nu este chiar uşor să organizezi un eveniment de asemenea amploare, însă nici foarte greu nu este dacă fiecare îşi face datoria aşa cum trebuie. Oricum, efortul este recompensat din plin de bucuria pe care o vezi pe chipurile oamenilor în zilele sărbătorii”, spunea, înainte de manifestări, Aurel Vasile, primarul comunei Jegălia. Cele două zile ale sărbătorii au însemnat activităţi distincte în fiecare dintre ele. Sâmbătă după amiază, la ora 18.15, au avut loc festivităţile de deschidere a evenimentului, la care au fost invitate autorităţile locale, oficialităţi ale Consiliului Judeţean, parlamentari de Călăraşi, primari din alte comune ale judeţului, precum şi o delegaţie din localitatea Pravda-Bulgaria. Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă urmată de un progran artistic oferit de copiii de la şcoala din Jegălia. După care primarul Aurel Vasile a premiat familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie şi a oferit diplome pentru cele mai frumoase locuinţe din comună. Atmosfera s-a încins când pe scenă a urcat Petre Larisa, o interpretă de muzică poulară însoţită de tineri dansatori. Cum era normal, sărbătoarea comunei a fost deschisă de primar şi onorată cu aplauze de cei prezenţi. „Vă urez bun venit tuturor celor prezenţi – locuitori ai comunei, locuitori ai comunelor învecinate, oaspeţi de departe – fii ai comunei sau vizitatori şi, nu în ultimul rând, oficialităţilor judeţene care au onorat această mare sărbătoare a comunei noastre. Declar deschise Zilele Comunei Jegălia şi doresc să vă simţiţi şi să ne simţim cât mai bine! La mulţi ani dragii mei!”. Printre cei care au răspuns afirmativ invitaţiei de a participa la sărbătoarea comunei Jegălia s-au numărat Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Dinulescu, vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii, senatorul Liviu Tomoiagă, Emil Muşat, ex prefect de Călăraşi, directorul de cabinet al preşedintelui CJ Călăraşi, fiecare dintre ei rostind câte o scurtă alocuţiune în care a primat mesajul de suflet în faţa celui administrativ. „Mulţumesc domnului primar şi locuitorilor din comună pentru invitaţia făcută pe care am primit-o cu mare plăcere. Este o bucurie reală pentru orice vizitator, cu atât mai mult pentru mine ca preşedinte al Consiliului Judeţean, să tranziteze pe îndelete comuna  Jegălia şi să constate transformările pozitive din ultimii patru ani. Stimaţi locuitori, bucuraţi-vă pentru că aveţi o administraţie destoinică, iar aceasta se vede la tot pasul. Vă mulţumesc încă o dată şi vă felicit pentru tot ce aţi făcut şi faceţi pentru comună, pentru dumneavoastră. Felicitări Jegălia şi să vă petreceţi sărbătoarea cu bucurie, fiindcă o meritaţi!”, a spus la microfon Vasile Iliuţă.

Şi din Parlamentul României se vede că la Jegălia lucrurile merg pe un traseu ascendent şi că explicaţia realizărilor se află în primărie şi la oamenii locului, în egală măsură. „Primarul căruia i-aţi acordat încrederea dumneavoastră pentru un nou mandat merită toate felicitările posibile pentru energia şi abnegaţia de care dă dovadă, însă toate felicitările le meritaţi voi locuitorii. Asta înseamnă comunitate: administraţie cu simţ gospodăresc şi oameni harnici, iar comuna Jegălia le are pe amândouă din plin. Felicitări pentru reuşite şi urări de multe altele în viitor. Petrecere frumoasă!”, a spus senatorul Liviu Tomoiagă. Dimineaţa zilei de duminică fost dedicată competiţiilor sportive, mai precis, ediţiei nr. 5 a Cupei Jegălia la lupte libere, sport la care clubul „Tricolorul ”Jegălia excelează în plan naţional şi european. La acest concurs a fost prezent şi directorul CSM Călăraşi, Dumitru Chirilă, care a acordat diplome de excelenţă tuturor celor implicaţi în promovarea acestui frumos sport. De menţionat că „Tricolorul” Jegălia a primit recent vizita unei delegaţii de resort din New Jersey – USA pentru un parteneriat.  La ora 18.00, primăria Jegălia a organizat un concurs de alergare pe o distanţă de 3 km. Din punct de vedere artistic, programul dedicat acestui eveniment a fost unul de zile mari! A fost unul diversificat cu muzică pentru toate genurile şi a fost prezentat cu multă vervă  de Cristian Nicolae, redactor la radio Orion. Au oferit recitaluri pentru cei prezenţi, Maria Dragomiroiu, Nineta Popa, Bogdan Artistu, Adi de la Vâlcea, Trupa Pact (Leo Iorga&Adi Ordean), Andreea Antonescu, Morris, Aida (muzică etno-dance), Andra şi DJ Jungle.  Ca la orice sărbătoare, s-a mâncat şi s-a băut… cu măsură. Şi, fiind zilele comunei, evident că s-a vorbit mult despre comună şi despre primar „la un pahar de vorbă”. „Domnule, cu ce-a făcut Martac (porecla lui Vasile Aurel) în primul mandat, umpli un ziar şi-ţi mai trebuie hârtie, că n-ajunge. Alţii n-au făcut în 25 de ani nici măcar jumătate, aşa că avem de ce să fim mândri. Hai noroc!”, a zis un localnic către altul în momentele când cerul era luminat de superbul foc de artificii.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide