Ziua Internațională Anticorupție/Acțiune informativă în cadrul Liceului Danubius

Miercuri, 9 decembrie 2015, la Liceul Danubius Călărași, a fost sărbătorită Ziua Internațională Anticorupție, acțiune organizată în comun de către Primăria Municipiului Călărași – Direcția Generală Anticorupție (D.G.A. – S.J.A. Călărași) – Inspectoratul Școlar Județean Călărași.

În cadrul unei întâlniri cu 43 de elevi din clasele a-XII-a și profesori din liceu, intitulată  STOP CORUPȚIEI ! au fost diseminate mesaje, materiale video cu caracter preventiv și educativ anticorupție.

Concursul ad-hoc având ca temă enunțarea de către elevi a unui scenariu de film privind o faptă de corupție i-a avut câștigători pe elevii: locul I – Dan Nicu, cls a XII-a C, locul II – Stoica Ancuța Daiana Marina, cls. A XII-a B,  locul III – Simion Doinița, cls a XII-a C.

Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției (U.N.C.A.C.) a stabilit în 2003 ca data de 9 Decembrie să fie Ziua Internațională Anticorupție.

Semnată de România la data de 9 decembrie 2003 la Merida și ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției este primul tratat cu vocație universală în domeniul combaterii corupției.

BIROUL DE PRESĂ

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide