Ziua Marinei Române, sărbătorită și la Călărași/FOTO

Rodica Zaharia. Ca în fiecare an, municipalitatea călărășeană marchează pe 15 august, cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, o serie de manifestări devenite tradiționale pe malul Borcei. Astfel că sute de călărășeni s-au adunat încă de la orele dimineții în Parcul Central din municipiul Călărași.

După slujba religioasă oficiată de P.S. Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi la Biserica Alexe, a urmat o pomenire a marinarilor la monumentul cunoscut drept Crucea Marinarului din Parcul Central. Momentul a fost urmat de o depunere de coroane din partea reprezentanților partidelor politice și a unor instituții.

Manifestările organizate de Primăria Călărași au continuat cu aruncarea unei ancore de flori în apele Brațului Borcea, urmate de o serie de concursuri și activități specifice pentru copii, nunta marinărească, apariția Zeului Neptun și concursul de prindere a rațelor.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide