Ziua Naţională a culturii la Şcoala Gimnzială Iancu Rosetti

Mircea Brândușă. Marţi 15 ianuarie 2019, în sala AEL, din Şcoala Gimnazială Iancu Rosetti,  a avut loc un eveniment cultural dedicat Zilei Culturii Naţionale şi, în egală măsură, aniversării lui Mihai Eminescu- Luceafărul poeziei româneşti. Pe baza parteneriatului dintre Biblioteca Judeţeană, Călăraşi şi Şcoala Gimnazială Iancu Rosetti,  avut loc o prezentare de carte şi un program artistic susţinut de elevii şcolii. La această manifestare au participat elevi şi profesori alături de reprezentantele Bibliotecii Judeţene, Maria Bratu şi Oana Dumitru, documentarist Maria Decu. Din partea echipei manageriale au participat directorul Daniel Felea şi directorul adjunct Elena Manciu.

Deschiderea evenimentului a fost făcută de doamna profesoară Nicoleta Manu, care a subliniat importanţa zilei cu dublă semnificaţie. Doamna profesoară a ţinut să evidenţieze ideea că nu întâmplător a fost alesă această zi ca să reprezinte cultura românească, ci „a fost aleasă pentru că în acestă zi de 15 ianuarie, cu 169 se ani în urmă, avea să strălucescă pe cerul poporului român Lucefărul poeziei româneşti, cel care va duce românismul dincolo de hotarele patriei.”

Elevii prezenţi au recitat poezii din opera marelui poet Mihai Eminescu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide