Ziua porților deschise pe 13 Septembrie de Ziua Pompierilor din România

Aniversarea, la 13 septembrie, a Zilei Pompierilor din România, ne readuce în memorie sacrificiul ostaşilor pompieri, care, în anul 1848, au scris cu propriul  sânge o pagină de istorie, de devotament şi de iubire de ţară dusă până la jertfa supremă, în inegala confruntare din Dealul Spirii cu armata otomană venită să înăbuşe Revoluţia Română. Pompierii au scris, prin faptele lor de eroism, curaj şi sacrificiu, pagini memorabile în cartea tradiţiilor, ca salvatori ai semenilor, în lupta împotriva dezastrelor, dar desigur, şi ca apărători ai patriei, în momentele cruciale ale făuririi şi dezvoltării României moderne.

 

Cu ocazia sărbătoririi acestui deosebit eveniment, plin de încărcătură istorică, în vederea perpetuării amintirii şi cinstirii eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către înaintaşii noştri, precum şi pentru a reaminti opiniei publice valorile fundamentale ale patriotismului şi respectul faţă de tradiţiile armei pompierilor, pentru a aduce totodată în atenţia oamenilor câteva dintre principalele preocupări şi fapte concrete întreprinse pentru apărarea vieţii şi proprietăţii, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă «Barbu Ştirbei» Călăraşi va desfăşura mai multe acţiuni menite să acorde importanţa şi atenţia cuvenite acestei zile de sărbătoare a ostaşilor de foc.

În acest sens, I.S.U. «Barbu Ştirbei» Călăraşi va desfăşura prin subunităţile sale mai multe exerciţii şi aplicaţii demonstrative, va prezenta publicului larg cu ocazia «săptămânii porţilor deschise» tehnica de intervenţie folosită în situaţiile de urgenţă şi în misiunile specifice.

În data de 13 septembrie 2016 (marți), începând cu orele 10.00, la reşedinţa inspectoratului, din strada București, nr. 344, se vor desfăşura mai multe activităţi în prezenţa oficialităţilor locale şi a reprezentanţilor mass media. Vor fi avansaţi în grad pompierii militari care s-au evidenţiat în activitate, obţinând rezultate deosebite, vor fi premiaţi câştigătorii concursurilor sportive dedicate acestui eveniment, vor fi prezentate invitaţilor echipamentele şi cele mai noi autospeciale intrate în dotarea unităţii noastre, vor avea loc exerciţii demostrative (simulări de stingere a incendiilor, salvări persoane din diferite medii și salvări de la înălţime).

În data de 12 Septembrie (luni), în intervelul orar 9.00 – 12.00, în zona Orizont, mai exact, în parcarea amenajată de lângă Piaţa Big, se vor desfăşura de asemenea o serie de manifestări dedicate Zilei Pompierilor din România.

Concret, în ziua de luni, care coincide și cu prima zi de școală a copiilor, va fi prezentată tehnica de intervenţie a pompierilor militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi, cadrele Inspecţiei de Prevenire vor desfăşura activităţi de informare preventivă, iar cei mai mici dintre călărăşeni se vor bucura de toată atenţia pompierilor, pentru ei fiind organizate o serie de jocuri distractive care le vor capta toată atenţia.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide