Ziua verde a eco-școlilor din România marcată la Școala Gimnazială Mircea Vodă

În acest an şcolar, Scoala Gimnaziala,,Mircea Voda’’ din Călăraşi s-a alăturat şcolilor din România în activitatea de voluntariat “Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România”, organizată în colaborare cu Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie.

Activitatea, s-a desfăşurat în data de  29.10.2015,  începând cu ora 12.00.

Scopul activităţii a fost acela de a conştientiza generaţia tânără cu pivire la importanţa necesităţii implicării personale directe în rezolvarea problemelor de mediu.
La nivelul şcolii activitatea a fost coordonată de consilierul educativ,prof.Sârbu Nicoleta în colaborare cu prof.învăţământ primar Stancu Ileana,prof.geografie Anghel Diana şi prof.limba franceză Manolache Ionela. Au participat elevii clasei a IV-a B care au plantat peste 30 butaşi de trandafir (Rosa sp) şi clasa a V-a A şi a VIII B care au plantat 2 puieţi de stajar roşu(Quercus sp) şi 2 puieţi de paltin(Acer sp).

La procurarea materialului săditor au participat şi părinţii elevilor, cărora le mulţumim pentru implicare.De asemenea, mulţumim pentru implicare personalului Pepinierei Boianu. Activitatea de plantare, la iniţiativa  Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie prin “Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România”,  a fost percepută de elevii participanţi ca un simbol al necesităţii implicării personale în rezolvarea problemelor de mediu. Elevii înţeleg evenimentul de plantare petrecut la nivel naţional  ca o responsabilitate ce le revine de a transforma mediul în care trăiesc. Sunt deschişi şi dornici să participe şi la alte evenimente de educaţie pentru mediu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Accident grav pe A 2, la km 86, sens de mers Constanţa – Bucureşti

Un bărbat neidentificat, în vârstă de aproximativ 35-40 de ani, a fost lovit violent  de un autocamion cu remorcă înmatriculat...

Închide