19-21 iulie | Trei zile de filme în premieră, cu acces gratuit, la TenarisCinelatino

A zecea ediție TenarisCinelatino aduce la Călărași filme premiate și apreciate de public la festivaluri internaționale precum Cannes și TIFF. Sala Barbu Știrbei va găzdui nouă proiecții, toate cu intrare liberă, din 19 în 21 iulie 2022.

Filme de familie, aventuri, drame, documentare și comedii vor fi proiectate între 19 și 21 iulie la sala „Barbu Știrbei” din Călărași, în cadrul celei de-a zecea ediții a festivalului TenarisCinelatino, organizat de către TenarisSilcotub.

Fiecare zi a festivalului debutează cu o proiecție dedicată copiilor, iar premierele serii sunt rezervate celor ce vor să descopere drame, comedii, documentare românești sau latino‑americane, într-un program divers și antrenant, cu intrare liberă la toate proiecțiile.

„Festivalul TenarisCinelatino este un cadou pentru întreaga comunitate, trei zile în care avem ocazia de a trăi împreună bucuria unui film de calitate și de a redescoperi lucrurile care ne apropie de culturi diferite din întreaga lume.

Cele nouă filme din programul acestei ediții au fost nu doar premiate la importante festivaluri internaționale, ci și foarte apreciate de public, astfel încât sperăm ca spectatorii din Călărași să se bucure de oferta generoasă de noutăți cinematografice!”, spune Codruța Hodrea, manager Relații cu comunitatea TenarisSilcotub, compania care a creat, organizat și finanțat festivalul.

Secțiunea special dedicată copiilor revine și în 2022, cu filme pentru categorii de vârstă diferite, dar toate pline atât de distracție, cât și de învățăminte.

Marți, 19 iulie, un film animat de aventuri pentru întreaga familie, „Guiț” („Oink”), ne arată povestea unei fetițe care încearcă să își apere animăluțul preferat atunci când bunicul ar vrea să-l vadă transformat în mezeluri.

Miercuri, copiii sunt invitați alături de familie la „Sus ștacheta” („Raisethe bar”), povestea unei echipe de fete între opt și 13 ani care învață să fie lideri, pe terenul de sport și în afara acestuia.

Joi este programat pentru cei mici filmul „Vara când am învățat să zbor” („How I learnedtofly”), având-o ca protagonistă pe Sofija, o fetiță pusă pe șotii care, după ce se bucură de câteva zile de vacanță și de primul ei sărut, descoperă că bunica ei trebuie dusă la spital, marcând finalul zilelor lipsite de griji ale verii.

Pentru publicul adult, de neratat remarcabila producție „Casa noastră” (titlu original: „Utama”), filmul care, acum mai puțin de o lună, câștiga atât Trofeul Transilvania, cât și Premiul publicului, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

„Casa noastră” spune povestea membrilor unui trib din Bolivia care au parte de o secetă neobișnuită și, astfel, trebuie să confrunte în propriul lor fel natura, dar și sensul propriilor vieți. Filmul câștigător și al Marele Premiu al Juriului la Sundance Film Festival va rula marți, 19 iulie, de la ora 20:00.

„Metronom”, filmul cu care regizorul Alexandru Belc a câștigat premiul pentru regie în secțiuneaUn certainregard la prestigiosul festival de la Cannes,are în prim plan un grup de liceeni care, în timpul comunismului, au îndrăznit să trimită scrisori la emisiunea Metronom de la Europa Liberă – un film despre libertatea individuală și consecințele ei, despre curaj, despre inocență și despre iubire. Dar și o istorie ce trebuie (re) gândită de toate generațiile, tot marți, de la ora 18:00.

Oferta de filme românești este completată de două premiere ce vor avea și invitați speciali la proiecțiile cu publicul din Călărași.

Joi, 20 iulie, de la 20:30, vorbim despre experiența filmărilor la „Pentru mine tu ești Ceaușescu”, cu doi dintre adolescenții ce fac parte din distribuția acestui film aflat la limita între ficțiune și documentar.

Vineri, de la 18:00,  producătorul Dan Drăghicescu introduce documentarul „Regele Mihai: drumul către casă”, filmul ce ne arată destinul dramatic al ultimului rege al României, la 100 de ani de la aniversarea nașterii acestuia.

Festivalul se va închide cu „Competiția oficială” („Official competition”), filmul în care Penélope Cruz și Antonio Banderas joacă doi actori celebri, dar cu ego-uri mult prea mari pentru binele lor, puși în fața unor „probe” din ce în ce mai dificile de către o regizoare cel puțin la fel de excentrică precum ei.

Toate proiecțiile din cadrul TenarisCinelatino sunt programate la sala „Barbu Știrbei”.

Festivalul TenarisCineLatino se află la cea de-a zecea ediție și are loc în Călărași (19-21 iulie), Câmpina (2-3 august) și Zalău (24-26 august), cele trei orașe din România în care TenarisSilcotub are activități de producție. Compania TenarisSilcotub organizează acest eveniment alături de fundația PROA, care are misiunea de a gestiona programele culturale ale Tenaris la nivel mondial, și Asociația Festivalul de Film Transilvania, care organizează an de an Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

TenarisCineLatino este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Călărași, Consiliului Județean Călărași și al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași. Mai multe informații despre fiecare film din program, regulile de desfășurare și bilete gratuite pot fi accesate aici pe pagina de Facebook „TenarisSilcotub”.

Advertisement

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide