2 milioane de lei pentru modernizarea Sălii Sporturilor. Cea mai mare sumă primită de CSM Călărași de la MTS în ultimii 30 de ani

Ministerul Tineretului și Sportului a alocat CSM Călărași suma de 2 milioane de lei pentru modernizarea Sălii Sportului din cadrul Complexului Tineretului. Bugetul de investiții alocat Clubului Sportiv Municipal Călărași de MTS (ANST) în ultimii 30 de ani a fost de doar 500.000 lei în anul 2009.

Dragoș Coman, Secretar de Stat al Ministerului Tineretului și Sportului:

„Simt că este o datorie de suflet pe care o împlinesc față de orașul meu. Sunt fericit și mândru că echipa din care fac parte, cea a MTS, a înțeles importanța realizării acestei investiții pentru comunitatea din Călărași. Mulțumesc și pe această cale domnului Ministru Ionuț Marian Stroe, care dat curs solicitării adresate de cluburile sportive municipale, sprijininând reabilitarea acestui obiectiv deosebit de important pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor și tinerilor din comunitatea locală pe care și eu o reprezint. Era o necesitate să investim în reabilitarea totală a sălii de sport din orașul nostru.

Odată cu finalizarea modernizării, pe lângă beneficiile de care se pot bucura copiii și tinerii care se vor antrena aici, oferim șansa Călărașiului de a găzdui competiții sportive naționale. Fiind o sală multidisciplinară, sper ca după inaugurare să adune sub cupola sa cât mai mulți copii și tineri talentați.

Îi îndemn pe toți părinții din Călărași să canalizeze energia celor mici către practicarea sportului și îi asigur de faptul că, în calitatea mea se Secretar de Stat și călărășean fiind, voi face tot ceea ce depinde de mine pentru ca ritmul lucrărilor să fie unul alert, iar în cel mai scurt timp să putem inaugura sala de sport multifuncțională.”

„Într-o perioadă răvășită de tranziție continuă, perioada de după 1990, în care toți oamenii de sport din țară se plângeau că a dispărut arderea, pasiunea, că a dispărut parcă dorința de performanță, că nu mai sunt oameni de valoare în sportul românesc dispuși la eforturi totale și la sacrificii, că s-a restrâns aria de selecție sportivă, că nu se mai găsesc copii de excepție dornici de mișcare și de performanță, că au dispărut sau sunt tot mai puțini căutătorii și slefuitorii de talente, sportul din Călărași a reușit, prin eforturi, pricepere și dăruire, să obțină, împreună cu puținii și puțin experimentații tineri antrenori din Călărași, cărora li s-a insuflat curaj și încredere, rezultate remarcabile, la care nimeni nu a visat vreodată în Călărași.

Acest lucru a fost posibil datorită înființării Clubului Sportiv Municipal Călărași, club care, inițial, a fost doar o foaie goală de hârtie, fără niciun fel de baza materială sportivă, fără antrenori, fără sportivi, fără să existe o legislație stimulativă la nivel național în domeniul sportului.

Printr-un management performant, atrăgându-se și gestionându-se cu chibzuință resursele umane, materiale și financiare posibile existente, CSM Călărași a crescut de la an la an mai ceva ca „Prâslea cel voinic”, făcând posibilul din imposibil și obținând în scurtă sa istorie, de după 1990, peste 1.500 de medalii, foarte multe de aur, la campionatele și concursurile naționale și internaționale oficiale la care a participat, prin sportivii săi câștigând aproape tot ce se putea câștiga, de la numeroase titluri de campioni și recordmani naționali de seniori, până la titluri de campioni europeni și mondiali.” – prof. Dumitru Chirilă, director CSM Călărași.

În ultimii 9 ani, sportivii CSM Călărași au obținut la campionatele europene și mondiale la care au participat un număr 34 de medalii, dintre care 17  de aur, 7 de argint și 10 de bronz.

Sportivii CSM Călărași selecționați în loturile naționale, sportivi medaliați de-alungul timpului, atât la campionate europene cât și la campionate mondiale, sunt: Adriana AILINCĂI – 20 ani – canotaj, campioană mondială și multiplu campioană europeană, sportivă care la doar 19 ani a câștigat medalia de aur la CE de seniori – Glasgow – UK; Mădălina CAȘU-21 de ani – canotaj – de 4 ori campioană a Europei (inclusiv la seniori) și vicecampioană mondială; Alexandru CHIOSEAUA – 22 ani – de 4 ori campion European și vicecampion mondial; Georgiana Vasile – dublu campioană europeană; Cristina DRUGĂ și Mădălina BUZDUGAN – campioane europene și medalioate la campionatele mondiale; Iuliana Timoc, Gabriela Paraschiv și Silviu Voinoiu – multiplu medaliați cu argint și bronz la CE și CM de canotaj; Aurel MANOLE/Lidia ION/Mădălin POPESCU și Tavi DOBRE de la secția de box, sportivi medaliați cu argint și cu bronz la CE și CM; Samuel Andreas BUCȘĂ – atletism, medaliat cu bronz la CE din Suedia și la CM din Kenya; Mihai PALAGHIA – secția lupte, clasat pe locul IV la CM din Qatar și pe locul V la CE de seniori.

Bugetul de investiții alocat Clubului Sportiv Municipal Călărași de MTS (ANST) în ultimii 30 de ani a fost de doar 500.000 lei, în anul 2009, suma fiind alocată pentru efectuarea de RK (reparații capitale) la etajul II al Hotelului Sport aflat în administrarea CSM Călărași.

Suma solicitată de CSM Călărași în anul 2009 pentru efectuarea de RK la întreg Hotelul Sport a fost de 3.200.000 lei, conform devizului de lucrări de RK atașat solicitării.

CSM Călărași a realizat în anii 2009-2010 lucrările de RK la întreg Hotelul Sport, cu materiale de construcție din donații și cu 0 lei cheltuieli de manoperă, lucrările fiind realizate în regie proprie cu antrenorii și personalul auxiliar de întreținere al CSM Călărași.

Sala Sporturilor din municipiul Călărași aparține Clubului Sportiv Municipal Călărași fiind amplasată în Complexul Sportiv din B-dul Republicii nr. 39 și este a II-a sală de sport din județul Călărași omologată pentru desfășurarea competițiilor sportive oficiale la jocurile sportive.

Această construcție a fost realizată în perioada 1975 – 1976 și nu a beneficiat niciodată de reparații capitale, în acest moment fiind într-o stare avansată de degradare.

La ora actuală straturile componente ale terasei (acoperișului) sunt foarte degradate, fapt care a produs degradarea tencuielilor și zugrăvelilor prin infiltrarea repetată a apelor meteorice. Când plouă afară, plouă și înăuntrul sălii de sport.

Pardoseala din dușumea refolosită prezintă numeroase umflături și deteriorări.

Sala dispune de un sistem de iluminat artificial depășit din punct de vedere fizic și „moral” și care nu prezintă siguranță în exploatare, conductorii electrici, din aluminiu, fiind mult îmbătrâniți, “împușcându-se” adeseori chiar în timpul competițiilor iar corpurile de protecție care acoperă corpurile de iluminat se desprind periodic din tavan unde sunt prinse, și atârnă periculos, punând în pericol sportivii practicanți de mișcare care folosesc sala de sport.

Sala Sporturilor din Călărași este folosită zilnic pentru activități sportive de la ora 8.00 până la ora 22.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, numărul de sportivi ce utilizează această sală într-un an fiind de cca. 40.000 de sportivi.

De această sală a sporturilor beneficiază și vor beneficia sportivii de performanță de la handbal, baschet, volei, fotbal dar și numeroșii sportivi amatori dornici de mișcare care utilizează contracost această sală, județul Călărași fiind unul din județele cu cel mai mic număr de baze sportive raportat la populație.

„Sala Sporturilor din administrarea CSM Călărași este o baza sportivă importantă pentru susținerea și dezvoltarea activității sportive din Călărași și, plecând de la înțelegerea simplă a acestui lucru, susținem efectuarea lucrărilor de reparații capitale la această Sala a Sporturilor pe primul loc în ordinea de priorități a CSM Călărași, lucrarea având caracter de urgență.

Având în vedere cele prezentate, se justifică oportunitatea solicitării noastre privind finalizarea lucrărilor de RK la Sala Sporturilor din administrarea CSM Călărași.

Clubul Sportiv Municipal Călărași, prin structura organizatorică, prin înălțimea obiectivelor de performanță asumate în fiecare an, și deci și pentru anul 2020, prin rezultatele remarcabile obținute, a devenit, pe departe, cea mai importantă  structura sportivă din  municipiul și jud. Călărași, ajungând vârful de lance al performanței sportive călărășene.”, a declarat directorul CSM Călărași, prof. Dumitru Chirilă.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide