luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUAL3 variante mai puțin cunoscute ale jocului de poker

3 variante mai puțin cunoscute ale jocului de poker

- Advertisement -

Pokerul este un joc foarte bine cunoscut și jucat la nivel mondial. Este un joc de cărți care îi face pe jucători să fie mai competitivi, să își testeze abilitățile de joc, dar și să vină cu strategii noi. Pokerul online a început să apară în ultimii câțiva ani, însă pe lângă acesta au apărut și noi variante de poker.

Poți juca chiar acum american poker 2 gratis pe majoritatea site-urilor de cazino online din România utilizând variantele demo de joc. Astfel, nu va trebui să depui niciun ban și vei putea să înveți regulile de bază ale jocului, strategii și să te și distrezi.

Cele mai populare variante de poker sunt cele Omaha și Texas Hold’em, însă în acest articol îți voi prezenta câteva variante care sunt mai puțin cunoscute și la fel de palpitante.

Cincinnati

O primă variantă pe care vreau să ți-o prezint este cea denumită Cincinnati. La fel ca în oricare alt joc de poker se va folosi un pachet standard de cărți și se joacă cu cel puțin 3 sau mai mulți jucători. Nu este o variantă foarte diferită de cea standard Omaha, motiv pentru care cu siguranță îți va plăcea să o joci. Însă, la fel ca în oricare alt joc cu cărți, va trebui să îți creezi o strategie și jocul îți va fi influențat și de cărțile pe care le vei primi.

În general, la jocul de Cincinnati fiecare jucător va primi 4 cărți, dar se pot împărți și 5 cărți fiecărui jucător, iar 4 cărți vor fi comune tuturor jucătorilor și vor fi plasate pe masă cu fața în sus. Diferența principală față de pokerul clasic este că aici vei avea 5 runde în care vei putea să pariezi și să mărești miza, iar scopul tău principal este acela de a avea cea mai bună mână de 5 cărți. Dacă un jucător mărește miza, atunci și jucătorul dinaintea lui va trebui să facă la fel, sau să dea fold. Evident, jucătorul care va avea cele mai multe jetoane va fi cel câștigător în final.

Tic-Tac-Toe Poker

Varianta de Tic-Tac-Toe a pokerului este o variantă care le va plăcea multor jucători, motivul fiind acela că o vei regăsi atât în cazinourile fizice, cât și în cele online. Astfel, ambele tabere de jucători vor fi mulțumite. Cu siguranță că și tu cunoști clasicul joc de X și 0. Ei bine, această variantă de poker încorporează foarte bine acest joc și îl transpune într-un mod cu totul și cu totul unic.

Se joacă cu un singur pachet de 52 de cărți, iar numărul minim de jucători de care ai nevoie pentru a-l juca este de 3. La început, dealerul le va da fiecărui jucător câte 2 cărți cu fața în jos. Apoi, pe masă va pune 9 cărți cu fața în jos, fiecare plasate în 3 rânduri de câte 3 cărți. Pe urmă, fiecare jucător trebuie să înceapă să parieze, iar cărțile de jos vor fi întoarse pe rând.

Câștigătorul este acel jucător care reușește să creeze cu cele două cărți ale sale și cu cele de jos un șir de 5 cărți de poker. Cărțile au aceeași valoare ca la cel clasic, iar jucătorul poate să formeze această pereche fie pe unul din rândurile de jos, pe coloanele de jos sau pe diagonala cărților de jos.

În alte variante de joc, fiecare jucător primește 4 cărți în loc de 2. Apoi, jucătorii aleg 2 cărți din cele primite pentru a le folosi cu unul din rândurile, coloanele sau diagonalele cărților de jos. De asemenea, pot folosi dintre cele 4 cărți primite între 2 și 4 pentru a alege să formeze perechi cu 1, 2 sau 3 cărți de jos.

De regulă, cărțile se arată câte una după fiecare rundă de pariere, însă acest lucru ar dura foarte mult. De aceea, la început se va stabili secvența în care se vor arăta cărțile de jos, de obicei câte 3 la fiecare rundă de pariere pentru a scurta din durata jocului.

Blind Man’s Bluff

După cum și numele jocului sugerează din Engleză, îți poți da seama cam despre ce este vorba în această variantă de poker. Blind Man’s Bluff sau bluff al omului orb este o variantă destul de rar întâlnită în prezent la cazinouri și la jocurile de noroc în general. Este un joc foarte amuzant de jucat cu prietenii, întrucât vei primi la început o carte pe care va trebui să o lipești de frunte. Fiecare dintre ceilalți jucători va vedea ce carte ai tu, însă tu nu o vei vedea până la final.

Scopul jocului este acela de a ghici care dintre jucători are cea mai mare carte. Poți decide să te joci acest joc împreună cu prietenii la o petrecere sau la o seară în familie. Vei avea nevoie de cel puțin 2 prieteni pentru a face jocul cât mai palpitant posibil și poți aduce chiar și 10 sau mai mulți  prieteni pentru a juca. Regulile la acest joc pot să fie schimbate, fiind un joc destul de des întâlnit în multe locuri din lume.

Cu cât vei avea mai mulți jucători la acest joc, cu atât va deveni mai greu de ghicit. Însă, cu siguranță că și tu, dar și prietenii tăi se vor distra de minune la această variantă a jocului de poker. Poți alege să ai o singură tură de pariere sau chiar și mai multe, în funcție de cum te înțelegi la început și cu ceilalți jucători.

Concluzie

Te-ai plictisit de clasicul joc de poker? Nici o problema! Acum poți să încerci variante noi de poker, cum este Cincinnati, Tic-Tac-Toe sau Blind Man’s Bluff. Cincinnati este o variantă foarte asemănătoare cu jocul clasic de poker pentru cei care nu vor să se îndepărteze prea mult de clasicul poker. În schimb, Tic-Tac-Toe este o variantă foarte interesantă de jucat împreună cu prietenii, iar la fel este și Blind Man’s Bluff. Îți urez distracție plăcută!

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite