79 de utilaje pregătite pentru deszăpezire în municipiul Călăraşi… când va ninge

Consiliul Local Călăraşi a aprobat proiectul de hotărâre privind Programul de acţiune pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului pe raza municipiului Călăraşi, pentru iarna 2019 – 2020.

Programul se desfăşoară în perioada 1 decembrie 2019 – 15 martie 2020 şi se declanşează pe baza dispoziţiei „Comandamentului de iarnă al municipiului Călăraşi” sau imediat ce condiţiile meteorologice o impun.

Prin „Programul de acţiune pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului pe raza municipiului Călăraşi 2019 – 2020”, Primăria municipiului Călăraşi îşi propune să asigure următoarele activităţi, în ordinea priorităţilor:

-asigurarea condiţiilor de circulaţie rutieră pe arterele de penetraţie în oraş;

-asigurarea condiţiilor de circulaţie rutieră pe arterele de legătură între cartiere şi arterele pe care se desfăşoară circulaţia mijloacelor de transport în comun;

-asigurarea accesului la spitale, staţii salvare, policlinici, şcoli, grădiniţe, creşe, pieţe, inspectoratul de poliţie, pompieri, garaje şi capete de linii ale mijloacelor de transport în comun, staţii PECO;

-asigurarea circulaţiei pietonale şi de acces către staţiile mijloacelor de transport în comun şi degajarea acestora din urma de gheaţă şi zăpadă;

-asigurarea circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă ,în caz de polei sau condiţii de drum alunecos.

Programul de lucru este conceput astfel încât să acopere toate arterele

Programul cuprinde circa 115.600 ml din lungimea arterelor de circulaţie publică din municipiul Călăraşi. Lista completă însumează 169 artere de circulaţie din municipiu, totalizând 903.471 mp de carosabil.

Activităţile desfăşurate în cadrul programului de deszăpezire sunt organizate în 2 echipe de lucru de câte 12 ore fiecare, în caz de declanşare a fenomenelor meteorologice specifice (ninsoare şi/sau polei).

Întreaga activitate desfăşurată în cadrul acestui program este coordonată de un comandament. Societatea dispune de un Dispecerat cu ofiţer de permanenţă prin intermediul căruia se realizează alarmarea în timp real a comandamentului şi se ţine legătura cu Primăria Municipiului Călăraşi.

Timpul de ieşire în acţiune este de o oră de la declanşarea fenomenelor atmosferice (începerea ninsorii), iar în două ore se acţionează la întreaga capacitate.

Utilajele folosite pentru deszăpezirea din iarna 2019 – 2020 vor fi închiriate la un tarif ce cuprinde “ora de functionare” şi “ora de aşteptare” diferenţiate, ca valoare, functie de tipul utilajului.

“Ora de aşteptare” este motivată de faptul că utilajele vor fi la dispoziţia Comandamentului de deszăpezire 24 de ore din 24, în stare de funcţionare şi cu mecanic deservent prezent.

În zilele în care utilajele sunt scoase pe teren, indiferent de numărul de ore de acţiune efectuate, nu se mai alocă “ora de aşteptare”. Parcul auto de intervenţie este format din 79 de utilaje dar şi 14 de rezervă.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide