luni, octombrie 28, 2024
AcasăCOMUNITATECPECA Călăraşi / Activitate sportivă organizată în cadrul proiectului „Vacanţă alături de...

CPECA Călăraşi / Activitate sportivă organizată în cadrul proiectului „Vacanţă alături de noi”

- Advertisement -

Aflat la a opta ediţie, proiectul urmăreşte prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri, inclusiv substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP) denumite generic „etnobotanice”, în rândul tinerilor şi adulţilor, prin alternative de petrecere a timpului liber în vacanţa de vară.

Proiectul este implementat în perioada iulie – septembrie 2014 de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Călăraşi în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Călăraşi, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Călăraşi şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Locurile de desfăşurare sunt centrele de agrement (bazine, plaje), baruri, cluburi şi terase din municipiul Călăraşi.

În cadrul proiectului au fost susţinute întâlniri săptămânale interactive cu copiii şi adulţii care au frecventat centrele de agrement din municipiul Călăraşi. Discuţiile interactive dintre specialişti şi cei prezenţi la ştrand au vizat şi identificarea alternativelor sănătoase la consumul de tutun, alcool şi droguri prin sport şi alte activităţi de petrecere a timpului liber. De asemenea voluntarii centrului au distribuit materiale informativ-educative (pliante).

La sfârşitul lunii iulie au fost organizate concursuri sportive de înot, la care au participat un număr de 10 tineri prezenţi la bazin, aceştia fiind recompensaţi de către CPECA Călăraşi şi DJTS Călăraşi cu diplome, tricouri, agende şi materiale promoţionale.

„Considerăm că proiectul este apreciat de către beneficiari, lucru pe care l-am constatat la fiecare acţiune desfăşurată în această perioadă”, a menţionat într-un comunicat de presă Alin Cristian Stan, coordonator CPECA Călăraşi.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite