Social democraţii au găsit vinovaţii pentru activitatea slabă a organizaţiei călărăşene – LIBERALII
Marius Lotrea. Nici nu s-a uscat bine tuşul pe buletinele de vot că în cadrul USL Călăraşi au şi apărut primele semne de răcire ale relaţiei. Frustrările acumulate de social democraţii călărăşeni în timpul alegerilor locale şi parlamentare, acolo unde au trebuit să se mulţumească cu statutul de remorcă a PNL în Călăraşi, au ieşit la iveală în cadrul Conferinţei Municipale pentru alegerea conducerii Organizaţiei PSD.
„Zarurile au fost aruncate la Bucureşti – Colaborarea cu PNL la Călăraşi ne-a costat mult”
Scopul principal al acestor alegeri, vizat de mai toţi social democraţii, a fost acela de a întări organizaţia municipală şi de a putea conta la viitoarele alegeri locale şi parlamentare ca o organizaţie puternică. Deşi justificat demersul acestora, este totuşi prematur atacul pe care acesta l-au declanşat la adresa colegilor liberali cu care formează în prezent o alianţă, atât la nivel guvernamental cât şi la nivel local, mai ales că în 2015 vor fi din nou alegeri la muncipiu, iar până atunci lucrurile s-ar fi limpezit în privinţa USL.
Faptul că nu şi-au putut impune candidaţi puternici în alegeri constituie în exclusivitate vina lor, din cauza luptelor interne care au avut loc pe parcursul ultimilor ani, haosul instalându-se odată cu alegerea Oanei Niculescu Mizil în fruntea organizaţiei judeţene. Cu toate astea, aceştia, prin vocea prim vicepreşedintelui Ion Ştefan şi a preşedintelui interimar Dan Şova, au încercat să minimalizeze lipsa de organizare internă şi unitate, aruncând pisica în curtea liberalilor, afirmând că de fapt aceştia au făcut jocurile, la toate nivelurile, pentru desemnarea candidatului la primăria municipiului Călăraşi dar şi pentru stabilirea candidaţilor pentru parlamentare.
E adevărat că, beneficiind de o lipsă totală de coerenţă în cadrul organizaţiei PSD, liderii PNL au forţat impunerea candidaţilor la parlamentare, având de partea lor şi rezultatele din alegerile locale. Şova le-a reproşat colegilor săi că au trecut peste conducerea locală, mergând la Bucureşti „să se ceară” candidaţi, omiţând cu bună ştiinţă un aspect important, aceia se duceau chiar la el, având calitatea de preşedinte interimar. Afirmând că acest lucru nu se va mai întâmpla după 6 aprilie (ziua alegerilor pentru preşedinţia PSD Călăraşi), acesta are perfectă dreptate – va veni Bucureştiul la Călăraşi!
Dan Şova: „Virgil Diaconu a fost terminat în presă de aliaţiiii noştri liberali”
Dan Şova s-a arătat convins de faptul că Virgil Diaconu ar fi putut fi un candidat redutabil pentru primăria Călăraşi, dacă nu ar fi fost „terminat în presă” de liberali, uitând însă să menţioneze faptul că în campania internă din USL pentru desemnarea candidatului nu l-a susţinut nicio secundă, în vreo apariţie publică, pe Diaconu.
Nici ceilalţi membri din PSD nu l-au susţinut pe Diaconu aşa cum ar fi trebuit să o facă, amintindu-ne că la un moment dat Ion Ştefan, preşedintele de atunci al organizaţiei municipale, încerca să-l izoleze pe Diaconu, prin întâlniri „de taină” în care dorea să-şi atragă de partea sa pe unii membri.
Iar dacă vorbim de „lucrături în presă” nu ar trebui să privim neapărat în curtea liberalilor. În acest timp, Şova nu a făcut decât să-i lase să-şi rupă gâtul singuri, gândind probabil că va veni ulterior ca un salvator al organizaţiei, iar din atitudinea sa de duminică exact asta reiese. „Călăraşiul este o organizaţie cu foarte mulţi oameni valoroşi, luaţi individual, dar care luaţi împreună nu se mai înţeleg.
Aceste neînţelegeri au dus ca una dintre cele mai puternice organizaţii la nivel naţional să devină una dintre cele mai slabe.” – a sesizat, din postura de simplu observator, Dan Şova. Abia după 6 aprilie (sic!), spune Şova, lucrurile se vor schimba.
În loc să-şi asume guvernarea locală actuală, până la eventuala ruptură a USL, Şova îl atacă pe primarul Drăgulin cu mesaje populiste
Prezent la eveniment, primarul Dan Drăgulin le-a mulţumit pesediştilor pentru sprijinul acordat în campania electorală şi a punctat faptul că până la o altă conjunctură politică, rămâne reprezentantul USL, iar împreună trebuie să realizeze ceea ce au prezentat în campanie. Anticipând faptul că în 2016 va trebui să se lupte şi cu un candidat de la PSD pentru primărie, Drăgulin le-a urat succes dar le-a transmis că indiferent cât de multe voturi vor câştiga nu vor reuşi să-l învingă, acesta menţionând că îşi doreşte o campanie corectă bazată exclusiv pe proiecte.
Dacă tonul lui Drăgulin, vizavi de viitoarea confruntare politică PNL – PSD a fost unul relaxat, reacţia lui Dan Şova a părut mai mult ca o învitaţie la luptă, încă de pe acum, împotriva liberalilor. Acesta l-a „înţepat” pe primar, după ce acesta a plecat, care l-a invitat la inaugurarea noului sediu al primăriei, spunându-i că el, ca reprezentant al celor mulţi, al celor săraci, îşi doreşte să participe la inauguarea de şcoli, grădiniţe şi spitale.
Deşi afirmă că nu-şi doreşte să îi reprezinte pe cei care se gândesc la vacanţe în străinătate sau care se tratează la Viena, Dan Şova se bazează, în acest moment, pe colegi, membri ai PSD Călăraşi, care îşi petrec vacanţele în croaziere de mii de euro, care conduc maşini de zeci de mii de euro şi care au afaceri de sute de mii de euro.
Dar, probabil, că de la umbra siguranţei financiare e mai uşor să faci social democraţie şi să te identifici ca un apărător al celor mulţi.
Dan Şova are tot timpul, ca membru al Guvernului şi preşedinte al PSD Călăraşi, să sprijine Călăraşiul să obţină fonduri pentru şcoli, grădiniţe sau spitale, altfel…