Rodica Dohot. Proiectul de regenerare urbană a spaţiilor dintre blocuri este una din priorităţile administraţiei locale în 2013. După cum declară chiar primarul Drăgulin, s-a realizat un proiect de ridicare topo a zonelor dintre blocuri şi urmează a se realiza şi un studiu de fezabilitate.
Numai după efectuarea acestor etape, Primăria Călăraşi va încerca să obţină un credit furnizor pentru concretizarea investiţiilor. După spusele lui Drăgulin, aceste zone nu au avut parte de nici o îmbunătăţire de circa 20 de ani.
„Nu pot să stau degeaba şi dacă tot am spus că zona blocurilor este zona în care de aproape 20 de ani, dacă nu mai bine, nu s-a intrat, nu s-a făcut nicio reparaţie capitală, drumurile acelea au un anumit termen de garanţie după care trebuiesc reparate. Am făcut la ora actuală o ridicare topo a zonei blocurilor, urmează să facem un studiu de fezabilitate şi vom încerca să accesăm un credit furnizor. Scopul acestui proiect este acela de a regenera zona blocurilor, începând cu spaţiile comune, mă refer la curţile interioare ale blocurilor şi acolo unde se pretează vom asfalta sau vom face tratamente cu două straturi de emulsie şi griblură, ori piatră şi asfalt.” a declarat primarul municipiului Călăraşi într-o conferinţă de presă.
Și proprietarii de garaje, amplasate între blocuri, vor trebui să ia anumite măsuri, dacă vor să intre în legalitate.
„Toate garajele vor fi numerotate şi fiecare proprietar de garaj trebuie să facă un contract de concesionare cu primăria pentru a plăti suprafaţa de pământ pe care se află acel garaj. Acolo unde garajele sunt puse necorespunzător, sunt aşezate într-un anumit mod care obstrucţionează anumite zone şi nu-ţi dă posibilitatea să realizezi unele lucrări pentru parcări, bineînţeles că vom vorbi cu ei, le vom muta în linie cu celelalte şi omul va plăti în continuare o sumă de bani, care se va stabili în funcţie de zonă, pentru concesionare. De asemenea, sunt o serie de garaje care sunt făcute din tot felul de table, sunt confecţionate din tot felul de materiale care dau un aspect urât zonei respective. Îi vom ruga să şi le desfiinţeze.”, a mai spus Drăgulin.
De asemenea şi cei care şi-au luat, de la ei putere, puţinul spaţiu de lângă bloc, aici fiind vorba de cei care şi-au făcut o grădină de legume sau un grătar, ar trebui să se apuce să elibereze zona, pentru ca primăria să poată amenaja zona aşa cum trebuie. Referitor la acest aspect, Drăgulin a subliniat:
„De asemenea, sunt tot felul de garduri care îngrădesc suprafeţe de teren, proprietatea primăriei, unde se pun tot felul de acareturi, unde se cresc animale, găini. Noi am pus nişte adrese care au fost destul de radicale, dar vom merge şi vom sta de vorbă cu oamenii ca în perioada următoare, după ce vom analiza fiecare zonă, să luăm deciziile ce se impun. Lucrurile astea vreau să le duc la bun sfârşit, cu toate riscurile. Poate la început oamenii se supără, dar după ce vor vedea sunt convins că nu se mai vor mai supăra. Vor zice: uite ce bine e!”