A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul Promenada Călărași

Vineri, la sediul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România-Bulgaria, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, și președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, au semnat contractul de finanțare al proiectului Promenada Călărași.

Proiectul ”Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe fluviul Dunărea în Regiunea transfrontalieră Călărași-Silistra” a fost depus de Consiliul Județean Călărași, în parteneriat cu Primăria Călărași și Primăria Silistra și este finanțat în cadrul Programului Operațional Interreg V-a, Axa prioritară 1 ”O regiune bine conectată”, Obiectiv Specific 1.1 ”Îmbunătățirea siguranței transportului pe căile navigabile fluviale și maritime”.

Din totalul bugetului acestui proiect, cea mai mare parte revine Municipiului Călărași, astfel:

Total buget: 5.946.041,76 euro, din care:

  1. Consiliul Județean Călărași (lider de proiect)– 719.345,54 euro (12,09%)
  2. Municipalitatea Silistra : 1.999.999,32 euro (33,63%)
  3. Municipiul Călărași: 3.226.696,9 euro (54,26%)

Proiectul are ca scop îmbunătățirea navigabilității în regiunea transfrontalieră Călărași-Silistra, prin infrastructura de întărire a malurilor, atât în România, cât și în Bulgaria, marcarea corespunzătoare a căii navigabile și folosirea unor mijloace de transport fluvial sigure între cele două localități.

Activități care revin municipiul Călărași:

-execuția de lucrări de apărare de mal stâng al Brațului Borcea pe toată lungimea promenadei și a aleilor pietonale (aproximativ 350 ml)

-construcția gării fluviale (din metal și sticlă) și a pontonului

-amenajări exterioare (mobilier urban)

-asigurarea utilităților

„Mă bucur că am ajuns, astăzi, alături de Consiliul Județean Călărași, să semnăm acest contract de finanțare pentru un proiect care va transforma în realitate o parte din ideile binecunoscutului proiect Danubius Park, proiect care a luat naștere în urmă cu foarte mulți ani, dar care nu a avut șansa unei finanțări europene.

Vreau să felicit echipele care au conlucrat la acest proiect, cea din Primăria Municipiului Călărași și cea din Consiliul Județean Călărași, și să le urez succes în implementarea lui”, a declarat primarul Daniel Ștefan Drăgulin.

Activități care revin Consiliului Județean:

-pregătește partea de consultanță premergătoare licitației;

-executarea lucrărilor neeligibile (modernizarea clădirii Secției de Canotaj, amenajarea căii de acces – podul de la cascadă)

„Acest proiect reprezintă dovada profesionalismului oamenilor din Consiliul Județean. Mulțumesc și echipei BRCT Călărași, doamnei Nicoleta Mincu, cei care ne-au oferit consultanță. Putem spune că am adus Călărașiul acolo unde îi este locul, în rândul județelor cu proiecte finanțate.” – Vasile Iliuță, președinte Consiliul Județean Călărași.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide