A fost semnat proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă în Călărași și Ialomița

Astăzi, la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în prezența domnului ministru Marcel Ioan Boloș, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a semnat proiectul de 300 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canal în județele Călărași și Ialomița, ce va fi derulat de operatorul regional de apă Ecoaqua SA.

Din partea Ecoaqua, proiectul a fost semnat de directorul Eduard Grama, iar la eveniment au mai fost prezenți Marius Dulce, primarul municipiului Călărași și Costinel Milescu, primarul municipiului Oltenița.

Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Acesta este cel mai mare proiect derulat vreodată pe raza județului Călărași.

Societatea ECOAQUA S.A. Călăraşi este beneficiar al Contractului de Finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a operatorului regional în județele Călărași și Ialomița, în perioada 2014-2020”, Cod SMIS 2014+ 108040, cofinanţat de către Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.

Proiectul constă în investiții pentru tratarea și distribuția apei și colectarea și epurarea apelor uzate care se vor implementa pentru județele Călărași și Ialomița în zonele urbane și rurale și care vor avea drept rezultat conectarea la aceste sisteme a tuturor cetățenilor din aceste zone și conformarea cu prevederile directivelor UE relevante.

„Am semnat, în urmă cu câteva minute, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în prezența domnului ministru Marcel Ioan Boloș, proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată pentru aria de operare a operatorului regional în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa.

300 milioane de euro s-au atras către cele două județe, bani care vor fi investiți pentru tratarea și distribuția apei și colectarea și epurarea apelor uzate care se vor implementa pentru județele Călărași și Ialomița în zonele urbane și rurale și care vor avea drept rezultat conectarea la aceste sisteme a tuturor cetățenilor din aceste zone.

Proiectul POIM înseamnă pasul important către o dezvoltare durabilă a județului nostru. Este cea mai importantă zi a administrației de la Călărași.

Felicitări echipei EcoAqua, cea care a gestionat întreaga procedură, dar și beneficiarilor, municipiile: Călărași, Urziceni și Oltenița.”, a transmis președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, pe pagina sa de facebook.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide