A început asfaltarea ultimului tronson din Drumul Siderca

Ieri a început asfaltarea primei casete, realizată pentru lărgirea carosabilului pe DN3D, tronsonul cuprins între DJ 306A – DN3, drum de intrare în municipiul Călăraşi pe la Siderca, prin turnarea stratului de legătură (binder). După ce vom termina acest tronson, lucrările vor continua pe cealaltă bandă adiacentă sistemului rutier existent.

Primarul Marius Dulce a anunțat, în ceea ce priveşte construirea sensului giratoriu, că sunt discuţii cu cei de la Drumuri Naţionale pentru a obţine avizele necesare. „Am ales să demarăm lucrările de modernizare a drumului cu speranţa că vom obţine în timp util şi aceste documente. În plus va trebui să iniţiem discuţii şi cu proprietarii de terenuri din zonă, situaţi atât pe stânga cât şi pe dreapta drumului pentru a putea lărgi carosabilul astfel încât să asigurăm suprafaţa necesară intrării în sensul giratoriu.”, a afirmat primarul municipiului Călărași.Lucrările privind îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a DN3D, tronson cuprins între DJ306A-DN3 au demarat la începutul acestei luni, după ce contractul de execuţie a fost semnat la finalul lui august.

Sistemul rutier existent, împreună cu cele două casete adiacente, formează două benzi de circulaţie de 7 m lăţime fiecare. Carosabilul nou este încadrat lateral de borduri din beton de ciment şi de piste de biciclişti laterale stânga-dreapta de lăţime 1,50 m fiecare. Între carosabil şi pistele de biciclişti se vor monta dispozitive de scurgere a apelor.

Lungimea drumului este de 780 m iar zona intersecţiei cu DN3 este de 63 m, zonă care de asemenea se va amenaja.

Termenul de execuţie a lucrărilor este 01.03.2022.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide