vineri, decembrie 8, 2023
AcasăACTUALITATEAcoperișuri smulse, copaci căzuți și mai multe localități rămase fără curent în...

Acoperișuri smulse, copaci căzuți și mai multe localități rămase fără curent în urma vântului

- Advertisement -

Autoritățile locale și pompierii militari călărășeni în cooperare cu SVSU au intervenit la mai multe situaţii de urgenţă produse în ultimele 16 ore din cauza vântului puternic.

În urma manifestărilor fenomenelor meteorologice periculoase, la nivelul județului, pentru gestionarea situațiilor de urgență, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei al județului Călărași în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor au intervenit astfel:

● la 3 degajări de acoperiș în municipiul Călărași (1), municipiul Oltenița (1), sat C-tin Brâncoveanu (1);

● la 16 degajări de arbori în Călărași (12) [3 auto avariate] și Oltenița (1), Cuza Vodă (1), Dragalina (1), Săpunari (1);

● la 5 degajări de stâlpi de electricitate în Călărași (3), C-tin Brâncoveanu (1), Vâlcelele (1);

● la 1 degajare de element de construcție metalică în Tudor Vladimirescu;

● la 3 incendii Oltina-Unirea (1), Unirea (1) și Sărulești (1);

● la 3 inundații în Călărași;

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, următoarele localități au întâmpinat probleme pe anumite zone din cauza vântului puternic: Ciocănești, Pietroiu, Unirea, Perișoru, Ștefan cel Mare, Borcea, Cuza Vodă, Dragalina, Grădiștea, Jegalia, Oltenița, Ulmu, Unirea și Ștefan Vodă.

În prezent, pe drumurile naționale sau județene se poate circula fără probleme. Bacul de trecere – operator Ostrovit S.A. Ostrov a reluat activitatea de traversare a Dunării în zona Chiciu – Regie. Viteza vântului 12 m/s – 43 km/h din Nord.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite