Având în vedere discuția publică potrivit căreia apa din puțurile forate din Călărași „este potabilă” și cu toate acestea este folosită doar apa captată din Dunăre vă aducem la cunoștință următoarele detalii provenite din Studiul de fezabilitate, parte a programului Asistență Tehnică pentru pregătirea aplicației de finanțare aferentă proiectului de dezvoltare din fonduri POIM, studiu aflat în derulare, realizat din fonduri europene, cofinanțat de ADI ECOAQUA.
„La forajele executate pe raza Municipiului Călărași, conform rapoartelor tehnice de expertiză, au fost identificate următoarele deficiențe în ceea ce privește chimismul apei:
- Forajul F1: depășiri ale amoniului (0,819/0,586 mg/l față de limita admisă de 0,50 mg/l) și a gradului de oxidabilitate (6,02 mgO2/l față de limita admisă de 0,50 mgO2/l)
- Forajul F2 bis: depășiri ale sulfurilor și hidrogenului sulfurat (7,512 mg/l față de limita admisă de 0,1 mg/l) precum și a amoniului (0,997 mg/l față de limita admisă de 0,50 mg/l)
- Forajul F3: depășiri ale amoniului (0,697 mg/l față de limita admisă de 0,50 mg/l)
- Forajul F4: depășiri ale sulfurilor și hidrogenului sulfurat (7,512 mg/l față de limita admisă de 0,1 mg/l)
- Forajul F5: depășiri ale amoniului (0,823 mg/l față de limita admisă de 0,50 mg/l), mangan (5,560 mg/l față de limita admisă de 0,50 mg/l), enterococi (6 nr/100 ml față de limita admisă de 0 nr/100 ml) precum și a bacteriilor coliforme (22 nr/100 ml față de limita admisă de 0 nr/100 ml)”.