ADI ECOAQUA – Hotărârile Adunării Generale a Asociaţiei

Miercuri, 19 decembrie, a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ecoaqua. În cadrul adunării au fost discutate bugetul Asociaţiei, prevederile Legii 215/2018 de modificare a Legii 241/2006 (alimentare cu apă şi canalizare), situaţia POIM , discuţii privind creşterea salariului minim pe economie, a preţului la energia electrică şi impactul acestora asupra preţurilor şi tarifelor la apă potabilă şi canalizare.

În ceea ce priveşte bugetul Asociaţiei s-a mers pe aceeaşi strategie aceea de a dimensiona cheltuielile de funcţionare la nivelul veniturilor din cotizaţii pe un an iar investiţiile să fie făcute din economiile din anii trecuţi atunci când nu a existat deficit. Cotizaţiile pentru membrii acţionari ai operatorului au fost păstrate la nivelul anului 2009 iar pentru comune la nivelul de 1,3 lei/locuitor.

S-a constatat că conform noilor prevederi legislative va trebui demarat procesul de facturare a apei pluviale aşa cum este prevăzut în legea 215/2018. Având în vedere obligativitatea implementării acesui act normativ Asociaţia a modificat Strategia de Tarifare în sensul adăugări facturării apei pluviale urmând ca normele de aplicare să fie stabilite prin Regulamentul Serviciului.

În ceea ce priveşte depunerea cererii de finanţare  privind proiectul POIM, în valoare de 320 milioane de euro, acesta se află într-un stadiu avansat. S-a luat decizia, sub rezerva informării UAT-urilor membre din Judeţul Ialomiţa,  ca infrastructura dezvoltată la nivel zonal, între mai multe comunităţi, să intre în proprietatea Municipiului Urziceni, dat fiind faptul că acesta nu putea fi preluată la nivel judeţean întrucât Consiliul Judeţean Ialomiţa nu este asociat în ADI ECOAQUA.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide