Adio cozi la Drajna! Pasajul de la Drajna va fi dat în trafic în luna mai

Sezonul estival 2023 va începe fără cozi în trafic la Drajna! Pasajul de la Drajna, împreună cu drumurile de legătură, va fi dat în trafic în luna mai, înainte de termenul contractat, anunță secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

A început asfaltarea drumului de legătură de la pasaj spre Autostrada A2. Continuă executarea lucrărilor de așternere a pietrei sparte pe drumurile de legătură. Se execută lucrări de stabilizare a agregatelor naturale cu lianți hidraulici pe drumurile de legătură.

Continuă așternerea primului strat de asfalt (AB 31,5) peste structura pasajului, precum și pe drumurile de legătură. Se lucrează la execuția șanțurilor pentru asigurarea scurgerii apelor. Se execută lucrări de realizare a bazinelor de retenție a apelor pluviale. Se execută lucrări de profilare taluzuri, precum și lucrări de realizare a stratului vegetal pe acestea.

Continuă lucrările la realizarea sistemului de iluminat al pasajului, iar săptămâna viitoare vor fi relocate ultimele rețele de utilități. Continuă lucrările de relocare a rețelelor de energie electrică.

Amplasamentul acestei lucrări a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie 2022, iar stadiul acestui proiect de infrastructură rutieră a ajuns la 80,5%. Este vorba despre realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 m. Pasajul va traversa totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide