luni, aprilie 15, 2024
AcasăFEATUREDAgricultorii lui Aniel i-au făcut K.O. pe dunăreni!

Agricultorii lui Aniel i-au făcut K.O. pe dunăreni!

- Advertisement -

Mircea Brândușă. Cine s-ar fi putut gândi, la finele campionatului precedent, că Agricola Borcea, cu statut de retrogradată la aceea vreme, va reuși performanța de a ajunge în play-offul campionatului actual. Cu siguranță, doar Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă, primarul localității, care a acceptat invitația FRF, după ce Gloria Albești a anunțat că se retrage din competiție.

Dar, iată, chiar așa s-a întâmplat! Grație unui parcurs aproape perfect în sezonul regulat, cu două etape înainte de final, Agricola a obținut matematic biletele pentru dreptul de a se bate la promovare în Liga a 2-a.

Victoria de sâmbătă cu Dunărea Călărași, a fost cireașa de pe tortul acestui reviriment! Și ca să fim corecți până la capăt: de menționat și că bugetul asigurat de Aniel Nedelcu Theodor Pațurcă a făcut ca aceste rezultate să fie scontate.

Revenind la meci, trebuie spus că Agricola a jucat curajos, pe atac, în special în repriza a doua când Dunărea a fost făcută K.O. În primele 45 de minute, fotbaliștii antrenați de Viorel Ferfelea au prezentat o apărare perfect organizată.

Practic, când oaspeții din Călărași erau în ofensivă, fiecare dintre ei avea un adversar în față, în orice moment. Nu au găsit nicio breșă, în prima repriză, sperând doar, pentru o fracțiune de secundă, că o centrare respinsă de Zanfir în corner putea fi autogol.

Iar plecările în atac ale agricultorilor, mai ales prin „ogarii” Ghinga, Novac și Poteacă, au produs mereu emoții în careul dunărean, dar finalizările cu șut au fost puține și prea puțin periculoase, atacanții pomeniți mai sus, și Cârjan trăgând pe direcția portarului Costache.

Altfel au stat însă lucrurile în finalul reprizei, la un atac pe partea dreaptă al oaspeților, cu o centrare și două pase succesive spre stânga, avându-l ca punct terminus pe Cârstea, care a finalizat cu un lat puternic, milimetric pe lângă bara din dreapta lui Neacșu, rămas ca la fotograf.

În continuare, profitând de buimăceala gazdelor, călărășenii au atacat furibund preț de câteva minute, dar n-au izbutit să înscrie, în primul rând din cauza portarului Neacșu care a respins tot, șuturi și centrări.

Repriza secundă a fost mult mai animată, faze electrizante, goluri frumoase, eliminare, penalty ratat. În dorința de a întări atacul, Marius Păun și-a epuizat relativ repede prima schimbare, min. 58, iese Cârstocea, intră Ilie.

Gradul de periculozitate la poarta lui Neacșu a crescut considerabil, acesta irosind o bună ocazie de a înscrie. În minutul 65, o angajare a lui Mario Tache în adâncime a dus la deschiderea scorului.

Acesta trece relativ ușor de Apostol și, din afara careului, prinde un șut excepțional, în diagonală, deranjând păianjenii lui Costache. 1-0, Aniel Nedelcu Theodor Pațurcă exultă!

Copiii lui Marius Păun reacționează imediat pe contraatac: Băceanu (68) înțeapă mingea peste Neacșu, fiind pe punctul de a înscrie un gol de generic. În minutul 71 vine dezastrul pentru Dunărea!

Agricola obține o lovitură liberă directă pe partea stângă în direcția de atac, la aproximativ 30 metri lateral. Execută Novac, degringoladă în careul Dunării, Vișan respinge cu dificultate, iar Ghinga, care a urmărit mingea, a recuperat și a marcat!

2-0, scor periculos în fotbal, la orice nivel! Imediat după gol, Păun reacționează, dispune două înlocuiri, minutul 72 ies Andrescu și Băceanu, intră Toma și Drăghici. Apar și primele ocazii reale ale călărășenilor, o intercepție a lui Sârbu (73), și cursa lui de 40 metri se termină cu un șut peste poartă, din lateral, urmează un șut puternic al lui Valea (78) care este deviat peste transversală de Neacșu.

Spre fiinal, oaspeții trec la atac cu toate liniile, Păun îl scoate pe Sârbu (84), îl introduce în joc pe Primaru, dar degeaba, rămân descoperiți în apărare, iar contraatacurile aerisite ale gazdelor se succed minut de minut.

La un astfel de contraatac, în min. 90+3, Ghinga a fost faultat chiar în momentul șutului, arbitrul pune bășica pe var și îl elimină pe Jude, care primește al doilea cartonaș galben. Execută Militaru, Costache se mișcă pe linia porții, respinge, și centralul Cătălin Drugea fluieră finalul jocului!

Dar, stupoare, intervine arbitrul asistent, Alin Soare, care bine poziționat la intersecția liniei de poartă cu linia careului mare, rămâne pe loc, semnalizează greșeala portarului, cheamă centralul la el, se consultă și în cele din urmă, acesta dispune reluarea jocului prin repetarea loviturii de pedeapsă!

Ghinga confiscă mingea, un pas, doi, șutează plasat la semi înălțime, în stânga lui Costache. 3-0! Dunărea K.O.! Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă trăiește clipa, și își exprimă fericirea prin mișcări dansante a la Șumudică!

După acest succes, Aniel Nedelcu Pațurcă a adresat un mesaj concetățenilor săi:

„Felicitări echipei de fotbal AGRICOLA BORCEA pentru victoria superbă din meciul cu Dunărea Călărași, scorul final fiind 3 la 0 pentru echipa noastră! TOTODATĂ, VREAU SĂ MULTUMESC TUTUROR celor care se implică în mișcarea sportivă din comuna Borcea, dar și celor care au avut încredere în mine și în proiectele pe care, împreună cu dumneavoastră, dragii mei borceni, le vom finaliza în curând! Când afirmam că localitatea Borcea va avea sală de sport semipolivalentă modernă și o tribună de fotbal de ultimă generație, cârcotașii nu credeau! Iată că azi ambele proiecte sunt implementate! ÎN VIATĂ, NE NAȘTEM ȘI MURIM, IAR EU VREAU DIN TOATĂ INIMA SĂ LĂSĂM CEVA ÎN URMĂ! Faptele și imaginile spun cât o mie de cuvinte. ÎNTOTDEAUNA BORCEA VA FI PE PRIMUL LOC! NE ȚINEM DE CUVÂNT!”

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite