Alin Ploieşteanu, primar Frăsinet: „Vă asigur că mă voi lupta şi voi face tot posibilul să-mi onorez promisiunile făcute în faţa dumneavoastră”

Mircea Brânduşă. Într-o discuţie recentă cu unul dintre cei mai tineri primari din judeţul Călăraşi, edilul comunei Frăsinet Alin Ploieşteanu, am aflat aspecte interesante despre realizările sale după împlinirea unui an de la câştigarea fotoliului de primar, dar şi despre planurile sale de viitor.

„Pe 27 septembrie se împlineşte un an de când am fost ales primar al comunei Frăsinet. Timpul a trecut foarte repede, iar în toată această perioadă am încercat să mă implic în tot ceea ce înseamnă buna organizare şi gospodărire a comunei noastre. Am o datorie morală faţă de fiecare cetăţean al acestei comune şi tocmai de aceea nu vreau să dezamăgesc pentru că foarte mulţi oameni şi-au pus încrederea în mine. Ştiu că aşteptările fiecăruia dintre aceştia sunt mari şi îşi doresc un trai decent în comuna noastră (cu drumuri asfaltate, canalizare şi apă), însă, din păcate, aceste lucruri, pentru a putea fi realizate, au nevoie de timp şi multă muncă. Ceea ce nu s-a făcut în mandatele predecesorilor mei nu se poate realiza într-o perioadă de 12 luni. În tot acest an am făcut nenumărate drumuri la Bucureşti şi Călăraşi pentru rezolvarea multor probleme din comuna noastră şi pentru a depune proiecte pentru dezvoltarea zonei noastre. Drumul e anevoios, iar birocraţia, din păcate, ne ţine pe loc şi câte 6 luni sau chiar 1 an până la primirea unui răspuns sau avizarea unui proiect. Sper ca parlamentarii noştri să ne ajute pe viitor prin elaborarea unor legi care să simplifice legislaţia pentru bunul mers al Administraţiilor Publice Locale care să vină în sprijinul nostru, să se ţină cont de problemele cu care ne confruntăm în teritoriu, pentru că altfel multe lucruri importante pentru o comunitate vor bate pasul pe loc. Ştiu că răbdarea unora dintre locuitori a ajuns la limită. Ştiu că îşi doresc lucruri frumoase pentru comuna Frăsinet. Ştiu toate acestea deoarece şi eu trăiesc alături de ei şi tocmai de aceea mi-am dorit să mă implic şi să reuşim împreună, pentru ca la un moment dat să fim mândri de locul în care trăim zi de zi. Am fost şi sunt un om onest şi tocmai de aceea, la un an de mandat, vreau să vă fac cunoscute aspectele cu care eu m-am confruntat încă din prima zi de când deţin funcţia de primar.”, ne-a declarat primarul Alin Ploieşteanu.

Ca şi INVESTIŢII FINALIZATE, primarul aminteşte următoarele: Redeschiderea farmaciei umane;

Modernizarea cabinetului medical;

Reabilitare şi modernizare şcoală primară clasele 1-8 din satul Frăsinet – înlocuire tâmplărie, montare centrală termică, anvelopare, înlocuire acoperiş; Construire alei pietonale, sat Frăsinet;

Pietruire 12 km de străzi în satele Dăneşti şi Luptători;

Lucrări de curăţenie, igienizare şi pietruire străzi la cele cinci cimitire;

Lucrări de întreţinere la biserica din satul Domneşti – înlocuit acoperiş, vopsire interior, termopane;

Alocare fonduri bisericii din satul Curăteşti pentru pictura interioară;

Înfiinţare parc verde în satul Luptători – în cel mult 30 de zile vor demara lucrările.

Primăria comunei Frăsinet are un număr de 15 angajaţi, raportat la o populaţie de aproximativ 1700 de locuitori. Încă din prima zi de mandat, Alin Ploieşteanu a încercat să identifice problemele fiecărui compartiment, pentru o mai bună funcţionare a instituţiei şi pentru a fi cât mai operativi în faţa cetăţeanului, deşi lipsa de personal a îngreunat de multe ori bunul mers al lucrurilor.

„Am încercat să găsesc cele mai bune soluţii şi să le pun în aplicare în cel mai scurt timp. Pentru a fi mai eficienţi şi mai bine pregătiţi, în anul 2021, ne-am propus, ca o parte dintre angajaţi să urmeze cursuri de perfecţionare. La nivelul Primăriei Frăsinet am încercat să închegăm o familie, să fim cât mai aproape de cetăţeni, pentru că doar împreună, prin unitate şi înţelegere, putem construi viitorul copiilor noştri. Am încercat să discut cu angajaţii fiecărui compartiment, pentru a şti cu ce probleme se confruntă şi pentru a găsi cele mai bune soluţii în cel mai scurt timp, pentru a fi cât mai eficienţi. Îmi doresc ca toţi cetăţenii comunei să fie trataţi în mod corect şi egal de către angajaţii primăriei”, a punctat domnia sa.

De altfel, activitatea primăriei s-a încadrat în parametri normali. Primarul Ploieşteanu susţine EDUCAŢIA, şcolile şi grădiniţele din comuna Frăsinet. În acest sens, din bugetul local au fost alocate burse în sprijinul elevilor. Şi-a propus ca şcolile din comună să aibă cele mai bune condiţii, cu cadre didactice bine pregătite, copii performanţi care au participat la olimpiade şcolare, iar pe viitor şi-ar dori ca familiile să-şi îndrume copiii spre şcolile din comună. Venind vorba de anumite subiecte mai speciale, Alin Ploieşteanu a simţit nevoia să precizeze: „La capitolul ASISTENŢA SOCIALĂ voi fi mereu alături de persoanele cu nevoi speciale din comuna noastră şi le voi sprijini în orice situaţie. Am avut şi întâlniri cu asistenţii personali şi am identificat problemele cu care se confruntă şi am încercat să găsim împreună soluţia cea mai bună pentru fiecare caz în parte. Pe de altă parte, în momentul de faţă, la nivelul comunei Frăsinet se află în plată foarte puţine persoane asistate social, cu ajutorul cărora efectuăm diverse lucrări de igienizare şi întreţinere a comunei. Din punct de vedere SPORTIV, am reînfiinţat echipa de fotbal UNIREA Frăsinet care activează în Liga a V- a din campionatul judeţean organizat de AJF Călăraşi. CULTURAL, de la an la an, vom păstra tradiţiile din comuna Frăsinet pe care vom încerca să le promovăm cât mai mult, respectiv, în preajma sărbătorilor de iarnă vom continua tradiţia, la fel ca în ultimii ani, prin organizarea frumoaselor concerte de colinde în toate localităţile din comuna Frăsinet. La capitolul AGRICULTURĂ se lucrează intens pentru înscrierea în Cartea Funciară a islazurilor comunale (păşunilor) şi a terenurilor aferente patrimoniului comunei Frăsinet. În cazul păşunilor, după definitivarea înscrierii în CF, se va organiza licitaţie pentru deţinătorii de animale. Colaborarea pe care am avut-o în tot acest an cu CONSILIUL LOCAL Frăsinet a fost bazată pe respect, înţelegere şi dorinţa de a realiza lucruri frumoase pentru comuna Frăsinet. Împreună cu cei 11 consilieri locali formăm o echipă, iar scopul nostru este acela de a reuşi să aducem bunăstare cetăţenilor acestei comune. Următoarele PROIECTE SE AFLĂ PE LISTA SINTEZĂ DIN SESIUNEA DE TOAMNĂ:

Asfaltare reţea stradală în satele Luptători şi Curăteşti, prin programul PNI – Anghel Saligny;

Înfiinţare dispensar uman în satul Frăsinet, prin CNI;

Reabilitare şi modernizare şcoală sat Luptători, SF, prin CNI;

Aducţiune Gaze în toate satele comunei, prin PNI;

Înfiinţare bază sportivă în satul Luptători, prin CNI.

Ca OBIECTIVE de viitor, prioritare sunt următoarele investiţii:

Înfiinţare grupuri sanitare interioare la şcoala din Frăsinet;

Construire alei pietonale în satele Dăneşti, Frăsinetul de Jos, Luptători şi Curăteşti;

Pietruire a 2 km de străzi în satul Curăteşti;

Înfiinţarea a două grupe de copii 8-14 ani care să reprezinte o pepinieră a fotbalului din Frăsinet.

În cazul în care o să apară noi surse de finanţare, PNDL/AFIR/CJ etc, le voi considera binevenite pentru dezvoltarea comunei şi voi accesa fiecare potenţială sursă.

Dragii mei, fiecare primar porneşte la drum cu multe gânduri şi speranţa că va reuşi să realizeze cât mai multe lucruri pentru cetăţenii pe care îi reprezintă. Dorinţa mea este aceea de a aduce comuna Frăsinet pe locurile fruntaşe din judeţul Călăraşi. Nu este uşor, dar nici imposibil. Ştiu că aşteptările dumneavoastră sunt mari, dar cu răbdare şi înţelegere vom reuşi ceea ce ne-am propus să realizăm. Până în prezent, observaţi că tot ceea ce am promis în campanie am pus în practică. Vă asigur că mă voi lupta şi voi face tot posibilul să-mi onorez promisiunile făcute în faţa dumneavoastră, a celor care şi-au pus încrederea în mine. Iubesc locul unde trăiesc şi sunt sigur că împreună vom reuşi să avem o comună care să ne facă cinste şi să fim mândri de locul pe care îl numim ACASĂ!”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide