luni, aprilie 15, 2024
AcasăADMINISTRAŢIEAnchetă DNA la CJ Călărași | Vasile Iliuță: Am încredere în justiție....

Anchetă DNA la CJ Călărași | Vasile Iliuță: Am încredere în justiție. Am avut mereu

- Advertisement -

Procurorii DNA au făcut percheziții, ieri, 21 martie a.c., la mai multe instituții din Călărași, printre care și Consiliul Județean. Anchetatorii verifică documente legate de contracte de achiziții derulate de CJ și de instituțiile subordonate.

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a avut o primă reacție vizavi de ancheta DNA:

„Am încredere în justiție.
Am avut mereu.

În 2019, cu șase luni înainte de alegerile programate din 2020, am fost făcut inculpat de către procurorul șef al unei unități de parchet. Patru ani de zile acesta a fost subiectul tuturor. Iliuță va fi arestat.

În 20 noiembrie 2023, am fost achitat în primă instanță de către Tribunalul București, care a precizat că fapta nu este prevazută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.

În aceeași zi, pe 20 noiembrie, la câteva ore după ce am primit vestea achitării, am fost sunat de un reprezentant al unității de parchet care mă trimisese în judecată, reprezentant care mi-a adresat o invitație pentru o audiere la sediul instituției respective, într-un alt dosar penal, întocmit cu opt luni în urmă, la trei zile după ce avocatul meu a solicitat constatarea nulității rechizitoriului prin care fusesem trimis în judecată în dosarul în care am fost achitat în primă instanță.

Acum două zile mi-am anunțat candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Călărași.

Ieri au fost percheziții la Călărași. Într-un alt dosar. Am predat documente care ar fi putut fi trimise prin corespondență, așa cum am făcut mereu în relația cu toate instituțiile statului.
Dar în ciuda acestor situații, pentru mine un lucru este cert.

Niciodată nu trebuie să ne dispară încrederea în justiție și suntem datori mereu să clarificăm orice nuanță care poate să pună un semn de întrebare asupra activității noastre.

Și atunci când există o suspiciune, nu trebuie să ne supărăm că cineva vine și ne întreabă diferite lucruri.

Trebuie doar să răspundem și să clarificăm cât mai repede această necunoscută.
Așa cum am făcut și cum voi face mereu.”

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite