luni, iulie 22, 2024
AcasăCOMUNITATEAnul acesta vor fi finalizate mai multe proiecte importante în comuna Ulmeni

Anul acesta vor fi finalizate mai multe proiecte importante în comuna Ulmeni

- Advertisement -

Mircea Brândușă. În 2020, Nicolae Narcis Drăgnoi câștiga pentru prima oară fotoliul de primar al comunei Ulmeni. Când a ajuns la primărie și-a propus și a reușit în cei aproape patru ani să îi facă pe cei din administrație să înțeleagă că „trebuie să ne ridicăm mai mult”!

Iată câteva din realizările Primăriei Ulmeni condusă de Narcis Drăgnoi:

Căminul cultural și sala de sport se vor finaliza anul acesta. Căminul cultural va avea și un Biblionet iar în sala de sport se vor putea susține competiții sportive locale, județene şi naționale unde vor avea acces în tribune 180-200 de spectatori. Aceasta sală polivalentă este dedicată sporturilor: fotbal, volei, handbal, baschet, tenis de câmp, tenis de masă (4 mese de tenis în dotare) şi minifotbal. De asemenea, este pregătită cu vestiare cu dușuri pentru sportivi. A fost realizat un teren sintetic cu nocturnă.

Elevii s-au bucurat de burse școlare de merit, sociale şi de excelență. Sperăm că aceste burse să îi motiveze în parcursul școlar pentru obținerea celor mai bune rezultate. Parcul din centru a fost gândit pentru a oferi celor mici un loc sigur şi distractiv pentru a-şi petrece timpul.

Acum, după 4 ani, percepția domniei sale despre funcția de primar este una conformă cu vremurile în care trăim!

„Nu putem schimba din prima nimic. Și eu am fost învățat să nu schimb și să recuperăm ceea ce avem. Important e că am reușit să îi fac să înțeleagă pe cei din primărie că trebuie să muncim, trebuie să ne ridicăm mai mult.

Mă bucur că am găsit o echipă de profesioniști. În administrația publică e mai greu să schimbi un funcționar, dar important e să urmărești pașii de activitate, să discuți, să explici că trebuie să muncească pentru că nu muncește pentru primar, muncește pentru interesul comunității, de unde este și plătit.

Într-o administrație publică vii cu acel imbold de a face, de a rezolva problemele, așa cum se văd ele din exterior. Dar, când ești în interiorul problemelor, lucrurile stau altfel, mai ales că orice proiect nu ține doar de voința primarului, ține de voința Consiliului Local, ține de echipa administrativă, tehnică, din cadrul primăriei și ține foarte mult de alte instituții ale statului care, de multe ori ne blochează, așa ca termen, vorbesc.

E un angrenaj multiplu administrația și eu, ce am reușit să fac, a fost să deblocăm acest angrenaj, să muncim mai mult poate decât erau obișnuiți cei din primărie și să ne documentăm mai mult, să încercăm să venim cu această voință de a rezolva problemele. Cel mai important e să facem politici publice în administrație și atunci când îți faci un plan de lucru, în cei 4 ani ai și rezultate, deja!”

Ca și o concluzie generală, iată că se poate face treabă și într-un singur mandat de primar, iar cetățenii au apreciat asta la scrutinul din 9 iunie. Social-democratul Nicolae Narcis Drăgnoi a câștigat greu, dar a câștigat un nou mandat de primar cu 1089 de voturi, respectiv, 49,36%, cu doar 21 de voturi în fața principalului contracandidat, Gheorghe Uleia, și el primar cu 2 mandate la activ.

Narcis Drăgnoi a declarat după încheierea scrutinului următoarele: „Oamenii contabilizează mai mult planul de lucru al unui edil decât politica de zi cu zi!” Nicolae Narcis Drăgnoi afirmă că întotdeauna e loc de mai bine mai ales că sunt localități care au un primar în funcție de opt mandate.

„La mine sunt 3 ani și jumătate și tot ce s-a făcut în timpul acesta cred că a fost foarte bine analizat de cetățeni!” Narcis Drăgnoi poate sta liniștit în următorii 4 ani, ținând cont că prin voturile strânse PSD a obținut și majoritatea în consiliul local, 7 reprezentanți, față de doar 6 PNL. Domnia sa speră să poată conlucra cu aceștia într-o înțelegere deplină, așa cum s-a întâmplat și în mandatul anterior, de câștigat având comunitatea din Ulmeni.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite