Apar parcările cu plată pe domeniul public în municipiul Călăraşi

Administraţia locală doreşte să reglementeze parcarea autovehiculelor în parcările de utilitate publică din municipiul Călăraşi. În acest sens a fost elaborat un regulament de funcționare şi organizare.

Programul de funcţionare pentru parcările publice cu plată se stabileşte de luni până vineri, între orele 07.00 – 18.00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 07.00 – 14.00, în zona pieţelor agroalimentare, a bazarului şi a târgului.

Din parcările inventariate, urmează să fie amenajate parcări publice în conformitate cu prevederile prezentului regulament, cu avizul poliţiei rutiere.

În interiorul zonei de aplicare a sistemului de parcare, oprirea/staţionarea/parcarea, în perioada programului de parcare, este permisă numai în locurile de parcare cu plată (autotaxare) special destinate acestui scop, semnalizate cu indicatoare de parcare sau marcaje rutiere.

Regulamentul de organizare şi funcţionare a sistemului de administrarea a parcărilor publice cu plată prevede organizarea unor activităţi de protejare a domeniului public al municipiului Călăraşi de către autovehiculele care ocupă ilegal aceste domenii.

În parcările publice cu plată, funcţionarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi – care au atribuţii de control, în calitate de agenţi constatatori, vor efectua control şi vor aplica sancţiuni contravenţionale în cazul nerespectării de către utilizatorii parcărilor a prevederilor prezentului Regulament.

Pentru limitarea timpului de staţionare în parcări s-a stabilit că un autovehicul poate staţiona/poate fi parcat cu plată, maxim 1h, pe bază de tichet de parcare.

Parcările vor fi amenajate de Municipiul Călăraşi, cu avizul poliţiei Rutiere şi vor fi semnalizate cu indicatoare „Zonă de staţionare cu durată limitată”, „Sfârşitul zonei de staţionare cu durată limitată” şi indicatoare de parcare „Parcare cu plată” cu panouri adiţionale cu inscripţia „Parcare de max. 1h”, pe bază de tichete.

În parcările publice cu plată, autovehiculele vor staţiona numai pe bază de tichete de parcare eliberate de chioşcurile de difuzare a presei sau de parcometre precum şi prin utilizarea sistemului de plată a taxei de parcare cu telefonul mobil.

Trasarea marcajelor pentru locurile de parcare de scurtă durată se va efectua cu vopsea de culoare galbenă sau o altă culoare care se va stabili.

În parcările publice cu plată este interzisă parcarea pe bază de abonament lunar, trimestrial, semestrial şi anual sau pe bază de legitimaţii de parcare gratuită, excepţie făcând abonamentele pentru riverani şi autorizaţiile de parcare eliberate pentru autoturismele aparţinând instituţiilor publice de interes general nominalizate prin hotărârea consiliului local, care au sediul în zona parcării publice cu plată.

În parcările publice cu plată, autovehiculele aparţinând riveranilor persoane fizice vor putea staţiona după durata programului de parcare pe baza abonamentelor de riveran eliberate de Primăria Municipiul Călăraşi pentru acea parcare fără rezervarea locurilor de parcare.

În parcările publice cu plată, autovehiculele aparţinând persoanelor cu handicap fizic grav sau accentuat, vor putea staţiona numai pe locurile special amenajate şi simbolizate cu indicatorul „Persoane cu handicap”.

În parcările publice cu plată se pot rezerva locuri de parcare pentru bănci şi pentru hoteluri.

Tichetul, abonamentul, legitimaţia şi autorizaţia de parcare gratuită nu sunt valabile pentru locurile de parcare rezervate semnalizate cu indicatoare şi/sau marcaje pentru locuri rezervate.

Tichetul, abonamentul, legitimaţia şi autorizaţia de parcare gratuită nu sunt valabile în locurile interzise pentru oprire/staţionare/parcare aflate în zona parcărilor publice sau alăturate acestora.

La expirarea timpului de parcare taxat înscris pe tichetul de parcare afişat la vedere, deţinătorul autovehiculului este obligat să părăsească parcarea.

Pe timpul parcării este obligatorie afişarea pe bordul autoturismului, la vedere, în aşa fel încât să se vadă toate datele înscrise, a tichetului, abonamentului pentru riverani, legitimaţiei pentru persoane cu handicap pentru locurile rezervate, sau a autorizaţiei pentru autoturismele aparţinând instituţiilor publice nominalizate prin hotărârea consiliului local.

Taxa de parcare pentru parcările parcările publice cu plată este de maxim 1h, se plăteşte prin cumpărarea tichetelor de parcare de la chioşcurile de difuzare a presei sau de la unele magazine din zona parcărilor, utilizând parcometrele amplasate în parcările cu plată care funcţionează pe bază de monede, pe bază de card bancar sau utilizând sistemul de plată a taxei de parcare cu telefonul mobil prin trimiterea unui SMS cu nr. de înmatriculare al autovehiculului.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide