Călărași | Începând de astăzi s-au redeschis restaurantele și cafenelele

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Călărași a decis, urmare a adresei Direcției de Sănătate Publică, privind incedența cazurilor COVID-19 la 14 zile, ridicarea restricțiilor în municipiul Călărași.

Art. 2. Incepand cu data de 09.04.2021, se ridică restricțiile instituite prin Hotărârile CJSU Călărași nr. 36/2021 și nr. 41/2021 pentru localitățile: Fundeni și Călărași, din județul Călărași.

Art. 3. Începând cu data de 09.04.2021 în localitățile: Călărași (incidența de 2,97%o) și Fundeni (incidenta de 2.80%o), din judetul Călăraşi, se vor impune următoarele măsuri:

1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor, in interiorul clădirilor este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 06.00 – 22.00.

2. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unitati de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului in intervalul orar 06.00 – 22.00.

3. Măsurile prevăzute la punctele 1 și 2 se aplică și operatorilor economici care desfasoara activitati in spatiile publice inchise care au un acoperis, plafon sau tavan si care sunt delimitate de cel puțin 2 pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

4. Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise in spațiile special destinate dispuse in exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distante de minimum 2 metri intre mese si participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară prevăzute de legislația in vigoare.

5. Operatorii economici care desfăşoară activități de comert/prestäri servicii în spații închise/sau deschise, publice şi/sau private sunt obligați să işi organizeze și să desfăşoare activitatea in intervalul orar 05.00-21.00. Prin excepție in intervalul orar 21.00 -05 00, operatorii economici pot activa doar in relația cu operatorii economici cu activitate in livrare la domiciliu.

6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați in domeniul jocurilor de noroc, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

7. Se instituie obligativitatea purtării mãștii de protectie, astfel incât să acopere nasul și gura, in spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport in comun şi la locul de munca.

8. Nu este permisă activitatea in baruri, cluburi şi discoteci.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide