Calendarul activităţilor dedicate Centenarului, în judeţul Călăraşi, în decembrie

Grupul de întocmire şi monitorizare a Calendarului activităţilor dedicate Centenarului Marii Uniri, din judeţului Călăraşi, a stabilit activităţile dedicate Centenarului în luna decembrie.

Decembrie -„Să ne cunoaştem trecutul istoric” – Evocare istorică „Sunt mândru că sunt român”, organizată de Primaria comunei Dorobanţu împreună cu Şcoala Gimnazială nr.2 Dorobanţu, Şcoala Gimnazială nr.1 Ulmu, Instituţia Prefectului Judeţul Călăraşi.

Decembrie – „Ziua României-Marea Unire” – Miting de comemorare, activităţi culturale  organizate de Primăria comunei Dragalina împreună cu Liceul Duiliu Zamfirescu Dragalina, Parohia Dragalina.

Decembrie – „100 de ani de la crearea României Mari” organizat de Primăria comunei Vâlcelele împreună cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Şcoala Gimnazială „Florenţa Albu” Vâlcelele.

8 decembrie, ora 11.00 – ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT – expoziţie de pictură pe sticlă a artistei Elena Oană Agapie organizată de Muzeul Municipal Călăraşi în Sala mare de expoziţii temporare a muzeului.

9 decembrie, ora 11.00 – ARTGEOGRAFICA – expoziţie de fotografie organizată de Muzeul Municipal Călăraşi în Sala mică de expoziţii temporare a muzeului.

10 – 14 decembrie – EROI CĂLĂRĂŞENI LA CENTENAR – expoziţie de fotografie cu imagini ale monumentelor şi operelor comemorative de război edificate în judeţul Călăraşi în memoria eroilor din Primul Război Mondial realizată de Muzeul Municipal Călăraşi în colaborare cu Muzeul Dunării de Jos şi Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa din Olteniţa. Expoziţia va putea fi vizionată în Silistra, Bulgaria.

14 decembrie, ora 11.00 – BĂRĂGANUL ÎN 100 DE ANI – festivitatea de premiere şi vernisajul expoziţiei din cadrul concursului de creaţie organizat de Muzeul Municipal Călăraşi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi în Sala mică de expoziţii temporare a muzeului.

14 decembrie, ora 11.00 lansare de carte EROI CĂLĂRĂŞENI LA CENTENAR – album-inventar cu imagini ale monumentelor şi operelor comemorative de război edificate în judeţul Călăraşi în memoria eroilor din Primul Razboi Mondial realizat de Muzeul Municipal Călăraşi în colaborare cu Muzeul Dunării de Jos şi Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa din Olteniţa.

17 decembrie – EROI CĂLĂRĂŞENI LA CENTENAR – expoziţie de fotografie cu imagini ale monumentelor şi operelor comemorative de război edificate în judeţul Călăraşi în memoria eroilor din Primul Razboi Mondial realizată de Muzeul Municipal Călăraşi în colaborare cu Muzeul Dunării de Jos şi Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa din Olteniţa. Expoziţia va putea fi vizionată în Călăraşi, Republica Moldova la Muzeul De Istorie şi Etnografie.

18 decembrie 2018, ora 12.00 – FESTIVALUL MONDIAL DE UMOR – CĂLĂRAŞI, ROMÂNIA – Editia 2018, organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Călăraşi, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale în colaborare cu Federatia Internationala”FECO” a Organizatiilor de Caricaturisti.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide