luni, iulie 22, 2024
AcasăFAPT DIVERSCât este și cum se obține ajutorul de înmormântare 2024 în Călărași?

Cât este și cum se obține ajutorul de înmormântare 2024 în Călărași?

- Advertisement -

În ultimii ani, ajutorul de înmormântare a fost într-o continuă creștere, așa că este firesc să te întrebi cât este ajutorul de înmormântare în 2024. Dat fiind faptul că necazurile apar atunci când ne așteptăm mai puțin, costurile pentru organizarea unei ceremonii de înmormântare pot fi destul de dificil de suportat.

Așa se face că ajutorul de înmormântare este, pentru foarte multe persoane, o soluție salvatoare pentru a putea suporta toate cheltuielile impuse de acest trist eveniment.

Și în 2024 ajutorul de înmormântare a fost majorat! Dacă anul trecut, în 2023, ajutorul de înmormântare avea o valoare de 6.789 de lei, în 2024 cei care vor solicita ajutor de înmormântare în Călărași vor primi suma de 7.567 de lei. Dată fiind creșterea înregistrată, vor fi mai ușor de suportat cheltuielile impuse de achiziționarea serviciilor funerare.

De asemenea, există o creștere și în cazul ajutorului de înmormântare oferit pentru decesul unui membru de familie al unei persoane asigurate sau pensionate. În acest caz, ajutorul de înmormântare este de 3.784 RON în 2024.

Care sunt persoanele ce pot beneficia de ajutorul de înmormântare?

În cazul în care cauți informații despre valoarea ajutorului de înmormântare în 2024, cel mai probabil că ai nevoie de acest sprijin financiar oferit de către statul român. Prin urmare, poate că vrei să afli care sunt persoanele ce pot intra în posesia acestui ajutor de deces.

Înainte de toate, trebuie să îți spunem că ajutorul de înmormântare nu este oferit mereu în cazul unui deces, ci persoana decedată trebuie să fi avut statutul de persoană asigurată, pensionară, în concediu pentru creșterea copilului de până la 2 ani sau 7 ani în cazul copiilor cu handicap sau membru de familie al unei persoane asigurate sau pensionare.

În 2024, următoarele persoane sunt îndreptățite să solicite ajutor de înmormântare: soțul/soția persoanei decedate, copilul persoanei decedate, părinții, tutorele, curatorul sau orice altă persoană care poate dovedi suportarea cheltuielilor impuse de organizarea ceremoniei de înmormântare.

Dată fiind creșterea ajutorului de înmormântare, multe firme de servicii funerare au pregătit pachete funerare ce pot fi achiziționate doar cu banii oferiți ca ajutor. Astfel, toată organizarea ceremoniei va fi mai ușor de realizat și totodată eforturile financiare pe care va trebui să le depui vor fi reduse la minim. Totuși, este important să colaborezi cu o firmă de pompe funebre care îți poate oferi tot suportul necesar pentru obținerea cât mai rapidă a acestui ajutor de deces.

Începând cu data de 1 septembrie 2024, există câteva modificări importante care privesc ajutorul de înmormântare. Mai precis, din toamna acestui an, ajutorul de înmormântare poate fi obținut și de către companii. De asemenea, ajutorul de deces va fi oferit și în cazul în care persoana decedată avea cel puțin șase luni de asigurare. O altă noutate este și posibilitatea de a beneficia de ajutor de înmormântare pentru persoanele aflate în concediu pentru creșterea copilului.

Acestea sunt, așadar, informațiile pe care trebuie să le cunoști neapărat despre ajutorul de înmormântare în 2024! Sperăm că îți vor fi de ajutor.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite