Câți șomeri avea județul Călărași la sfârșitul lunii august 2023

La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași erau înregistrați 3.691 șomeri (din care 1.767 femei), rata șomajului fiind de 4.06%.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 4.09%, în această lună acest indicator a înregistrat o scadere cu 0,03 pp.

Din totalul de 3.691 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Călărași, 439 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 3.252 erau șomeri neindemnizați.

Șomerii cu studii primare și fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Călărași, urmați de cei cu studii gimnaziale, studii profesionale, studii liceale, universitare și studii postliceale.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.583 persoane foarte greu ocupabile, 1.835 greu ocupabile, 212 mediu ocupabile și 61 persoane ușor ocupabile.

Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide