vineri, decembrie 8, 2023
AcasăPOLITICACe decizie a anunțat Vasile Iliuță că va lua, în funcție de...

Ce decizie a anunțat Vasile Iliuță că va lua, în funcție de sentința din procesul în care este judecat

- Advertisement -

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a fost trimis în judecată, în urmă cu 2 ani, pentru abuz în serviciu, fals intelectual și șantaj. De atunci procesul în care se judecă a avut mai multe termene de amânare.

Președintele Consiliului Județean Călărași a declarat astăzi că, indiferent de sentința în proces, nefiind una definitivă, va avea dreptul să candideze în 2024.

Astfel că le-a transmis și un mesaj adversarilor săi politici.

„S-a amânat de pe 27 octombrie pe 20 noiembrie pronunțarea în proces, și cred că se va mai amâna încă o dată (…) și cred că la final voi fi găsit nevinovat iar ei (n.r. adversarii) vor fi dezamăgiți că nu mai au altă variantă.

Ei mergeau pe o singură variantă: să fiu condamnat și arestat, ca domnul prefect să emită ordin, aveau deja pregătit și succesorul meu, și-au făcut toate planurile. 

În 2024 voi fi candidat în orice variantă pentru că nu va fi definitivă și Codul Administrativ spune foarte clar: la rămânerea definitivă a unei hotărâri judecătorești. Și e clar că mai sunt încă 3-4 ani, începând de acum, pentru recurs, indiferent cine-l va face, eu sau procurorii.

Chiar dacă voi fi găsit vinovat sau mi se interzic drepturile electorale pot să candidez în 2024! Deci, le transmit celor care așteaptă că îmi vor fi retrase drepturile electorale, în 2024 pot candida până la o hotărâre definitivă.” – a spus Vasile Iliuță.

În legătură cu declarațiile președintelui PSD, Marcel Ciolacu, conform cărora inclusiv persoanele trimise în judecată vor pierde sprijinul partidului pentru candidatură, Vasile Iliuță a spus că este vorba doar despre faptele de corupție ori în cazul său este vorba de abuz în serviciu și consideră că face excepție de la afirmațiile lui Ciolacu.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite