Ce este banda de picurare și cum o folosim?

Banda de picurare este o conductă cu un picurator fabricat în interiorul conductei. Este mai degrabă un tub cu pereți subțiri decât o țeavă de structura, grosimea comună a peretelui fiind de 0,2 mm (8 mil). În mod obișnuit, un produs sezonier folosit în grădini sau rânduri de culturi. Banda este un sistem de joasă presiune și debit scăzut, care are emițători uniform distanțați încorporați în tub.

Linia de picurare și banda de picurare sunt de obicei confundate una pentru altă în această industrie. Ambele sunt în esență același articol, având emițătoare de picurare distantate uniform, încorporate în interior în conducta. Dar sunt drastic diferite că material și aplicare.

Banda de picurare este un tub/conductă cu pereți subțiri, care se întinde plat la aplicare și se mărește doar odată ce este umplut cu apă. Drip Line este o conducta structurată care este rigidă, asemănătoare conductei laterale. Banda picurare este o conducta cu pereți subțiri, cu o grosime comună a peretelui de 0,15 mm, 0,2 mm și 0,3 mm. În comparație cu Drip Line, care are de obicei o grosime a peretelui de 0,9 mm până la 1,2 mm.

Banda de picurare este folosită în mod obișnuit în culturile pe termen scurt și rezistă undeva între 1 și 5 ani (în funcție de îngrijirea care i se acordă). Acest lucru se datorează conductei de perete subțire. Drip Line poate fi folosit în culturi pe termen scurt sau lung și va dura 10 până la 30 de ani.

Datorită benzii de picurare care se află întinsă atunci când nu se irigă, îi permite să se retragă la sfârșitul sezonului sau pentru recoltare. Drip Line vine în bobine mult mai mari între 1000 m și 3000 m. Acest lucru permite aplicații multiple, când rândurile se deteriorează, puteți rula cu ușurință o nouă linie de la alimentarea cu bobine. Linia de picurare vine în bobine de la 100 m până la 400 m și nu poate fi retrasă pentru a fi depozitată cu ușurință.

Banda de picurare funcționează la debit scăzut și presiune scăzută, aproximativ 0,2 – 1,25 bar (8 – 15 psi). Mai mare decât cea recomandată va diviza fie tubul, fie racordul fitingului.

Linia de picurare are fie emițătoare de picurare compensate cu presiune, fie necompensate, care pot avea presiuni de funcționare care variază de la 15 psi la 60 psi.

Banda de picurare vine în multe forme diferite și este fabricată cu debite diferite, distanțe diferite și grosimi diferite ale peretelui. Există, de asemenea, două tipuri de diametre în bandă de picurare, 16 mm și 22 mm. 16 mm este standardul industriei și în principal cel de care veți avea nevoie.

Pentru a lua decizia despre ce bandă de picurare aveți nevoie, va trebui să luați în considerare acești factori:

-Rezervă de apă;

-Presiune;

-Spațiere și lungime.

Va trebui să înțelegeți alimentarea cu apă pentru bandă de picurare și debitul disponibil.

Lucrând de la o pompă, diagrama de flux de performanță vă oferă o bună înțelegere a debitului și a presiunii maxime a pompei.

Acest lucru necesită puțin mai multe cunoștințe pentru a înțelege

Lucrând de la un robinet, efectuarea unui test cu găleata va oferă o estimare bună a debitelor.

Lucrând cu sistemul de alimentare gravitațională, va trebui să faceți un test cu găleata, dar presiunea este calculată prin înălțimea rezervorului deasupra sistemului de irigare.

Un factor important în deciderea distanței dintre emițătorii de picurare este distanța dintre plante și numărul de picurătoare pe care le-ați dori la fiecare plantă.

Unul, două sau mai multe picurătoare/rânduri de picurătoare, depind de cât de mult din zona rădăcinii doriți să o irigati și cât de mare este acea zona de rădăcină. Rețineți că orice rădăcină care nu este irigată poate fi supusă stresului în perioadele secetoase.

Distanța benzii de picurare variază între 15 cm, 20 cm și 30 cm. Dacă plantele au o distanță mai mare, puteți opta pentru emițători distanțați mai mari.

Lungimea rândului depinde de mărimea culturii, dar joacă și un factor asupra modului în care irigați cu bandă de picurare. Fiecare varietate de bandă de picurare are o lungime medie maximă diferită.

Pentru curse mai lungi, este mai bine ca linia de alimentare să meargă la mijloc și ca banda de picurare să ruleze în ambele direcții, în loc de un singur curs lung.

Irigarea prin picurare este o modalitate eficientă și economică de a va uda curtea și grădina. Folosită în mod obișnuit în zonele mai uscate ale țării, irigarea prin picurare devine din ce în ce mai populară în nord-est. Spre deosebire de alte forme de irigare, cum ar fi aspersoarele care sunt doar 65-75% eficiente, irigarea prin picurare are 90% eficiență pentru a permite plantelor să folosească apa aplicată. Și, reduce scurgerea și evaporarea. Irigarea prin picurare aplică apa lent în zona rădăcinii plantei unde este cel mai necesar.

Irigarea prin picurare a fost folosită mai frecvent în operațiunile comerciale de pepinieră și fermă, cu toate acestea, proprietarii de case încep să profite de utilizările și beneficiile sale. În calitate de proprietar, puteți folosi irigarea prin picurare în grădinile voastre de legume și perene și pentru a uda copacii și arbuștii.

Irigarea prin picurare implică plasarea tuburilor cu emițători pe pământ de-a lungul plantelor. Emițătorii picură încet apa în sol în zona rădăcinii. Deoarece nivelurile de umiditate sunt menținute la un interval optim, productivitatea și calitatea plantelor se îmbunătățesc.

În plus, irigarea prin picurare:

-Previne bolile reducând la minimum contactul apei cu frunzele, tulpinile și fructele plantelor.

-Permite rândurilor dintre plante să rămână uscate, îmbunătățind accesul și reducând creșterea buruienilor.

-Economisește timp, bani și apă, deoarece sistemul este atât de eficient.

-Reduce forța de muncă.

-Crește eficacitatea pe terenuri denivelate.

-Reduce scurgerea apei și a nutrienților sub zona rădăcinii.

Este important să folosim sisteme de picurare corespunzătoare!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide