Cenaclu Literar la Școala Gimnazială Nr. 1 Jegălia

Mircea Brândușă. În urma unui eveniment literar ce a avut loc în 20 decembrie și care a constat în prezentarea unei cărți, chiar de către autor, membru al Uniunii Scriitorilor din România și care își are originea în localitatea Jegălia, domnul Tudor Amza, elevii Școlii Gimnaziale Nr 1 Jegălia au primit în dar cărți din partea autorului.

Evenimentul a avut un impact deosebit pentru elevi, astfel că aceștia și-au exprimat dorința de a deveni și ei „mici scriitori”. Și pentru că în multe dintre scrierile din cărțile primite se regăseau crâmpeie din viața autorului, elevii au dorit să exprime și ei, prin creații proprii, emoțiile și bucuriile copilăriei.

Și pentru că la 1 februarie s-a născut unul dintre marii noștri scriitori, Ion Luca Caragiale, nu era un prilej mai bun ca elevii să desfășoare un cenaclu literar, prin care ei au dorit să îi aducă un omagiu marelui dramaturg și au împletit în compozițiile lor și comicul inspirat din operele scriitorului.

Coordonați de directorul Cristina Dumitru, prof. de limba și literatura română, Marioara Ghiță, prof. înv. primar, Lenuța Paraschiv, prof. Vasile Jenica și consilier educativ, prof. Dobre Marilena, elevii și-au expus trăirile și emoțiile prin eseuri și creații în versuri și în proză cărora le-au dat viață și sclipire folosindu-și umorul.

Atmosfera s-a însuflețit prin dramatizarea „Domnul Goe”, pusă în scenă de elevii clasei a VI-a A.

Aceștia au pus în armonie cu momentul evenimentului, catrene și picturi ce ilustrează fragmente citite de ei din operele marelui scriitor.

Toți elevii participanți au fost premiați, iar lucrările lor vor fi publicate în revista școlii, un proiect ce urmează să se deruleze în școală.

„Este o activitate ce s-a născut din dorința elevilor, iar cadrele didactice din școala noastră vor încuraja și vor facilita implicarea activă a elevilor în planificarea și administrarea propriului lor proces de învățare, atât în sala de clasă, cât și în afara ei.”, a subliniat doamna director Cristina Dumitru, la finele evenimentului.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide