Centru modern pentru copiii cu sindrom Down și autism, inaugurat azi la Călărași

Început în 2019, pe un teren viran situat pe strada Independenței, lângă Jandarmerie, Centrul de zi pentru copiii cu sindromul Down și autism a fost inaugurat astăzi. Centrul a fost finanțat de Fundația SERA România și cofinanțat de Consiliul Județean Călărași, pe un teren pus la dispoziție gratuit de către instituția județeană.

Ideea construirii centrului i-a aparținut lui Eduard Grama, fost director al Direcției de Dezvoltare din cadrul CJ Călărași, care i-a contactat pe reprezentanții SERA România, propunându-le acest proiect.Conform directorului fundației SERA, Bogdan Simion, este al 52-lea centru de recuperare pentru copiii cu handicap pe care-l fac în ţară alături de Consiliile Judeţene şi Direcţiile Generale de Asistenţă Socială.

Centrul de zi va oferi îngrijire copiilor cu autism și sindromul Down pe timpul zilei. Capacitatea acestuia va fi de 36 de copii/zi, aceștia putând beneficia de kinetoterapie, hidroterapie, educaţie specială, logopedie și consiliere psihologică.

„420.000 de euro este valoarea obiectivului Centrului SERA pentru copiii cu Sindrom Down și spectru autist.
Astăzi am inaugurat 500 mp de investiție, contribuţia Consiliului Judeţean fiind de 63.000 de euro, iar cea a Fundaţiei SERA, de 357.000 de euro.”, a transmis Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, la inaugurare. care s-a declarat fericit că, în sfârșit, În această locație modernă și necesară vor putea fi cazați pe timp de zi 36 de copii speciali, micuții beneficiind de servicii medicale de kinetoterapie, hidroterapie, educaţie specială, logopedie și consiliere psihologică.

Advertisement

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide