Ciprian Pandea: Gara Ciulnița va fi reabilitată în cadrul unui proiect guvernamental

Senatorul liberal Ciprian Pandea a anunțat, pe pagina sa de facebook, că Guvernul a aprobat indicatorii tehnico – economici pentru reabilitarea liniei de cale ferată București – Constanța. În cadrul acestui proiect va fi modernizată și Gara Ciulnița.

„Vești bune pentru infrastructura feroviară din județul Călărași. Guvernul României a aprobat, în ultima sa ședință, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Reabilitarea liniei de cale ferată București—Constanța, componentă a Coridorului IV Pan-European pentru o viteză de maxim 160 km/h — Lucrări în stațiile c.f. Fetești și Ciulnița, de pe linia de cale ferată București—Constanța”.
Este vorba de lucrările ce nu au mai fost realizate, de fostele guverne, în cadrul proiectului de reabilitare a întregii magistrale feroviare București-Constanța.
Finanțarea se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naționale de Căi Ferate „C.F.R.” — S.A.
Valoarea totală a investiției este de 394.075.000 lei, iar pentru stația Ciulnița, aflată pe teritoriul comunei Dragalina, sunt prevăzute lucrări de reabilitare a peroanelor (pe o suprafață de 6.560 mp) și de reabilitare a liniilor de cale ferată (pe o lungime de aproximativ 4 kilometri). Durata de execuție a lucrărilor pentru stația Ciulnița este de 10 luni.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide