CJ Călărași | Proiect pentru îmbunătățirea siguranței navigației pe Borcea

Consiliul Județean Călărași a depus, în cadrul solicitării de propuneri de proiecte pentru Programul INTERREG VA România – Bulgaria, proiectul „Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași – Silistra”.

Prin realizarea acestui proiect, Consiliul Județean Călărași intenționează să realizeze o serie de obiective de investiții care să aducă un plus valoare comunităților locale. Obiectivul proiectului este de a îmbunătății navigabilitatea pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași – Silistra prin asigurarea unor conditii de siguranță a oamenilor.

Acest proiect face parte dintr-un plan mare de dezvoltare a infrastructurii și turismului în zona Călărași. Implementarea proiectului va avea ca rezultat, pe de o parte implementarea intervențiilor de sistematizare pe terenul existent, protecția peisajului din zonă, și pe de altă parte îmbunătățirea infrastructurii de pe ambele maluri ale Dunării, în scopul de a menține navigabilitatea pe brațul secundar al Dunării, mai ales în timpul verii, când apa scade, dar și pe timp de iarnă.

Pentru semnalizarea șenalului navigabil se vor instala balize pe 5 km pe căile navigabile interioare pe Borcea – brațul secundar al Dunării. De asemenea, vor fi create două stații fluviale, una pentru fiecare parte a Dunării și se vor achiziționa două ambarcațiuni de dimensiuni medii – „autobuze fluviale” pentru transportul pasagerilor.

Aceste căi navigabile îmbunătățite vor contribui la indicatorii de realizare a axei prioritare 1 – o regiune bine conectată prin îmbunătățirea a aproximativ 11 km din lungimea totală (12 Km) a căilor navigabile interioare.

Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră pentru Granița România-Bulgaria a anunțat că proiectul „Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași – Silistra” a fost aprobat pentru finanțare în cadrul axei Prioritare 3 a Programului INTERREG VA România – Bulgaria.

Consiliul Judeţean Călăraşi va asigura, din bugetul propriu, cheltuielile generate de implementarea proiectului în avans, până la rambursare, a cheltuielilor neeligibile neprevizionate, precum și cofinanţarea proiectului cu suma de 14.394,10 euro, ce revine județului Călăraşi din valoarea totală a proiectului.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide