CJ și Primăria Călărași, asociere pentru realizarea unui pod peste brațul Borcea

Consiliul Județean Călărași a inițiat un proiect de hotărâre privind asocierea în parteneriat a Județului Călărași cu Municipiul Călărași, în vederea promovării obiectivului de investiții „Pod peste brațul Borcea, județul Călărași” propus a fi realizat în baza Programului Național de Investiții Anghel Saligny. Proiectul va fi supus votului în ședința CJ din 29 septembrie a.c.

Guvernul României a aprobat Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, care are ca obiectiv general creșterea coeziunii teritoriale prin echiparea unităților administrativ-teritoriale și de acces la căile de comunicații, îmbunătățirea atât a condițiilor de viată cât și a standardelor de munca pentru toți locuitorii României.

Astfel, în cadrul programului se pot realiza printre altele si obiective de investiții care constau in realizarea de construcții noi care se încadrează in categoria de investiții–poduri, podețe, etc. conform art. 4 alin. (1) lit. d) din OUG nr. 95/2021.

Luând în considerare necesitatea luării unor masuri urgente care să asigure un climat investițional atractiv pentru regiune și de sprijinire în dezvoltarea infrastructurii de bază, în vederea asigurării unei dezvoltări armonioase și de îmbunătățire a nivelului de trai al cetățenilor, coroborat cu prevederile OUG nr.95/2021 si a obiectivelor de investiții ce se pot realiza prin Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, U.A.T județul Călărași in calitatea sa de Lider de asociere va depune spre finanțare proiectul „Pod peste brațul Borcea, județul Călărași”,  în parteneriat cu U.A.T Municipiul Călărași.

Pentru realizarea obiectului de investiții „Pod peste brațul Borcea, județul Călărași”, categorie de lucrări care se încadrează la art. 4, alin (1), lit.d) din Ordonanța de Urgentă a Guvernului 95/2021 pentru aprobarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, se solicita inițierea unui Acord de parteneriat, in temeiul art. 89 alin. (8) din Ordonanța de Urgentă a Guvernului 57/2019, între UAT Județul Călărași, prin Consiliul Județean Călărași și UAT Municipiul Călărași prin Primăria Municipiului Călărași.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide