vineri, decembrie 8, 2023
AcasăCOMUNITATEComuna Borcea, primul contract semnat la nivel național pentru înființare rețea de...

Comuna Borcea, primul contract semnat la nivel național pentru înființare rețea de gaz

- Advertisement -

Mircea Brândușă. Din punct de vedere al realizărilor, luna septembrie s-a dovedit a fi una prolifică pentru Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă, primarul comunei Borcea. Pe 25 septembrie, edilul a semnat contractul de finanțare, prin programul Anghel Saligny, pentru proiectul „Sisteme de distribuție a gazelor naturale, inclusiv branșamente precum și racordul la sistemul de transport al gazelor naturale” în comuna Borcea.

„Astăzi (25 septembrie a.c.) am semnat contractul de finanțare prin programul Anghel Saligny pentru comuna Borcea „Sisteme de distributie a gazelor naturale, inclusiv branșamente precum și racordul la sistemul de transport al gazelor naturale”.

De asemenea, vreau să mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, comuna Borcea este fruntașă în atragerea de fonduri europene la nivelul județului Călărași și prima comună care semnează contractul de finanțare la gaze naturale. Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!”, acesta a fost mesajul pe care l-a transmis, pe pagina sa de socializare, primarul comunei Borcea.

Președintele PNL Călărași, senatorul Ciprian Pandea, a ținut să îl felicite pe primarul comunei Borcea pentru această reușită.

„Primul contract, la nivel național, de finanțare a unor lucrări de distribuție a gazelor naturale prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny a fost semnat de către administrația liberală a comunei Borcea, în prezența ministrului Dezvoltării, Adrian Ioan Veştea.

Primarul Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă obține finanțare de circa 8 milioane lei pentru proiectul „Sisteme de distribuție a gazelor naturale, inclusiv branșamente precum și racordul la sistemul de transport al gazelor naturale”, bani cu care vor fi finalizate lucrările de amploare ce se desfășoară deja în comuna Borcea, începute cu bani din bugetul local. Gradul de realizare a acestui proiect este deja de 70%.

Felicitări, domnule primar!”

Revenind la lucrările în curs de execuție în comuna Borcea, amintim: asfaltarea și totodată supralărgirea străzilor înguste; finalizarea documentației tehnice pentru proiectul „Înființare sistem de canalizare, stație de epurare și racorduri în comuna Borcea”. Tot în septembrie, pe strada Preot Popescu Gheorghe au fost executate casete de supralărgire și șanțuri tip scafă de preluare a apelor pluviale.

Dacă în anul competițional trecut, echipa de fotbal Agricola Borcea a dezamăgit, retrogradând din Liga a III-a, primarul Aniel Nedelcu Pațurcă a reușit în vara aceasta să obțină un “Wild Card” din partea FRF, fiind invitată să participe pe tabloul Seriei a III-a din eșalonul trei fotbalistic al României.

Imediat, a contactat un antrenor cu licență, în persoana lui Viorel Ferfelea, fost jucător de Liga I, care a făcut o selecție riguroasă a lotului de jucători existent!

A plombat pe ici colo, în compartimentele precare, și, după cinci etape, se află pe locul doi, cu o linie de clasament de invidiat: 3 victorii, un egal și o înfrângere, totalizând 10 puncte, ba chiar pentru o zi, a fost chiar LIDER, având șanse mari să prindă unul din primele patru locuri care asigură calificarea în Play Off!

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite