Conferinţa Anuală pentru Programul Interreg V-A România-Bulgaria | Ziua Cooperării Europene 2019

Conferinţa Anuală pentru Programul Interreg V-A România-Bulgaria | Ziua Cooperării Europene 2019

Continuând tradiţia şi în acest an, Secretariatul Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi pentru graniţa România-Bulgaria (BRCT Călăraşi) a organizat Conferinţa Anuală privind progresul Programului Interreg V-A România-Bulgaria.

Conferinţa, organizată anul acesta la Drobeta Turnu Severin, a avut ca obiectiv principal prezentarea stadiului implementării şi a rezultatelor Programului Interreg V-A România-Bulgaria, încadrându-se în seria de evenimente destinate creşterii gradului de transparenţă, prin informarea corespunzătoare a publicului.

Adunând laolaltă participanţi atât din România cât şi din Bulgaria, Conferinţa a reprezentat un prilej pentru beneficiarii Programului Interreg V-A România – Bulgaria de a îşi arăta capacitatea de implementare a proiectelor şi de a demonstra importanţa cooperării transfrontaliere la nivel local şi regional pentru o mai bună guvernare europeană şi o mai bună implementare a politicii de coeziune a Uniunii Europene.

Împreună cu beneficiarii am explorat numeroase beneficii ale cooperării dintre cele două state partenere şi am aflat cum Programul Interreg V-A România – Bulgaria a apropiat oamenii din cele două ţări pentru a găsi noi soluţii la provocările comune.

Tot în aceeaşi zi, printr-o serie de acţiuni, a fost sărbătorită Ziua Cooperării Europene 2019, care anul acesta a fost desfăşurată sub motto-ul: EUROPA EŞTI TU! În cadrul acţiunilor, participanţii au avut oportunitatea de a participa la crearea unei expoziţii interactive referitoare la Uniunea Europeană.

Evenimentele au avut loc în Drobeta Turnu Severin, la Palatul Culturii „Teodor Costescu”, în data de 26 septembrie 2019.

Pentru a afla mai multe informaţii despre Programul Interreg V-A România-Bulgaria, despre evenimentele viitoare, dar şi despre proiectele finanţate, vă invităm să accesaţi pagina de internet www.interregrobg.eu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide