Contract semnat pentru un proiect de bike-sharing, de 5,7 mil. de lei, în Călărași

Obiectivele finanţate din fonduri europene reprezintă o prioritate a acestui mandat, a spus primarul Marius Dulce după momentul semnării unui nou contract cu finanțare europeană. Acesta prevede realizarea unui sistem de bike-sharing în municipiul Călărași.

Ieri a fost semnat contractul de furnizare echipamente şi sistem bike-sharing în cadrul proiectului „Sporirea gradului de mobilitate al populaţiei prin introducerea unui sistem integrat de mobilitate urbană alternativă, cu staţii  inteligente automatizate de biciclete în municipiul Călăraşi”, finanțat prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

În valoare de 5.693.912,02 lei (TVA inclus), cu o cofinanţarea asigurată de Municipiul Călăraşi de 2% (113.878,24 lei), contractul însemnând furnizare, montaj şi punere în funcţiune echipamente se întinde pe o perioadă de 12 luni dar nu mai târziu de 4 aprilie 2023.

Contractul de finanţare a fost semnat pe 30 aprilie 2020.

Proiectul va acoperi reţeaua urbană continuă de piste de biciclete (care va uni punctele terminale ale căii principale rutiere a municipiului – str. Prel Bucureşti şi Bucureşti – cu pistele realizate independent de alte investiţii în infrastructură) asigurând conexiuni cu zone de agrement şi puncte de interes turistic şi de importanţă locală ale municipiului Călăraşi.

Pentru toate cele 19 staţii de biciclete sunt prevăzute tot atâtea staţii de andocare, simple sau duble, cu încărcare unidirecţională.

„Sper să finalizăm cu succes implementarea acestui proiect, conform prevederilor contractuale”, a concluzionat primarul Marius Dulce.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide