Cooperarea transfrontalieră dintre România și Bulgaria continuă cu Programul Interreg VI-A România – Bulgaria

Cooperarea transfrontalieră dintre România și Bulgaria continuă cu Programul Interreg VI-A România – Bulgaria   

Cooperarea teritorială europeană (programele Interreg) deține un rol important în soluționarea problemelor transfrontaliere care necesită soluții comune și dezvoltarea potențialului teritoriilor de la granițe. Proiectele implementate în cadrul programelor de cooperare dintre România și Bulgaria au înregistrat nenumărate realizări concrete pentru cetățeni în diverse domenii, printre care: securitatea transfrontalieră, transport, educație, sănătate, formare sau crearea de locuri de muncă. După cum era firesc, cele două state vecine vor continua cooperarea transfrontalieră și în perioada de programare 2021-2027.

Astfel, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei din România care îndeplinește rolul de Autoritate de Management a Programului Interreg VI-A România – Bulgaria, a transmis la data de 1 aprilie 2022, către Comisia Europeană în vederea aprobării, Programul Interreg VI-A România-Bulgaria pentru perioada de programare 2021-2027.

Cu un buget total de aproximativ 207,5 milioane de euro şi o arie eligibilă care acoperă 7 judeţe din România (Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa) şi 8 districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich), Programul Interreg VI-A România-Bulgaria va finanţa proiecte comune privind mobilitatea şi conectivitatea, protecţia mediului şi adaptarea la schimbările climatice, educaţie, turism şi cultură, precum şi proiecte dezvoltate în conexiune cu traseul EuroVeloRoute 6. Contribuţia Uniunii Europene (din Fondul European de Dezvoltare Regională – FEDR) este de 80% la proiectele finanţate prin program, diferenţa fiind asigurată din fonduri naţionale.

După aprobarea programului de către Comisia Europeană, vor fi lansate apeluri de proiecte care vor contribui la dezvoltarea economică, socială şi de mediu a zonei de graniţă şi la îmbunătăţirea semnificativă a calităţii vieţii locuitorilor din comunităţile de la graniţă.

Pentru a afla mai multe despre Programul Interreg VI-A România–Bulgaria puteţi accesa pagina de internet https://interregviarobg.eu/ iar pentru Programul Interreg V-A România–Bulgaria și proiectele transfrontaliere aflate în curs de implementare, vă invităm să accesați pagina de internet www.interregrobg.eu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide