Costel Boitan: „Comuna Valea Argovei se poate lăuda nu doar cu proiecte majore de infrastructură duse la bun sfârşit, ci şi cu un pachet de proiecte gândite pentru mai departe”

Mircea Brânduşă. În 2012, când locuitorii l-au ales ca primar pe Costel Boitan, acesta a lansat consilierilor locali şi locuitorilor o provocare privind implementarea unei strategii locale pe termen lung pentru modernizarea infrastructurii comunei.

În interviul de mai jos, Costel Boitan, face cunoscute detalii interesante despre modul său de lucru cu cetăţeni, despre ce reuşite a avut strategia gândită, dar şi despre proiectele de viitor ale comunităţii.

Rep: Domnule primar, toată lumea care vă cunoaşte este conştientă că vă identificaţi practic cu localitatea Valea Argovei, care pe parcursul mandatelor dumneavoastră a progresat constant, an de an. Care este secretul acestei administrări eficiente?

B.: În primul rând, modul de gândire şi de realizare a actului administrativ. Fără lucruri făcute în grabă şi fără cheltuieli ce nu pot fi acoperite din surse bugetare clar prestabilite. Fiecare pas pe care-l facem este calculat şi bine fundamentat economic. Acum, fiind în Uniunea Europeană, trebuie să avem şi mentalitate europeană, ceea ce înseamnă predictibilitate, stabilitate, ancorare în realităţile economice şi implicit proiecte viabile şi sustenabile pentru satele aparţinătoare comunei, cu impact real în îmbunătăţirea condiţiilor de urbanism ale comunităţii noastre locale. Cu toţii trebuie să fim realişti în tot ceea ce întreprindem şi să gândim pozitiv, pentru a avea certitudinea unui viitor mai bun. Pe scurt, aş putea spune că am gândit mereu administrarea localităţii pe baza unor principii corecte de a privi lucrurile.

Rep: Vă rog să detaliaţi mai pe larg acest subiect.

B.: Desigur, în aceşti ani de când sunt primarul comunei Valea Argovei, am dovedit că se poate construi corect şi onest, pentru binele locuitorilor. Am îndeplinit, în primul rând, ceea ce au dorit cetăţenii din Valea Argovei, Siliştea, Vlădiceasca. Am fost mereu aproape de comunitatea locală, aşa cum şade bine unei adevărate familii din care facem parte cu toţii. Am tratat pe fiecare întotdeauna cu respect. Am implementat o administraţie transparentă, fără ascunzişuri. Am informat mereu, cu sinceritate, despre tot ceea ce am întreprins pentru comună. Am adus cu mine o atmosferă de lucru bună, de colaborare cu toată lumea. Am muncit zi de zi pentru punerea în practică a unor proiecte de investiţii prin care să putem progresa ca şi comunitate, gândind mereu pentru viitor. Am avut în vedere o strategie de dezvoltare locală concepută global, pe paliere distincte, specifice unei dezvoltări durabile şi solide a localităţilor, luând în calcul toate sectoarele importante pentru evoluţia comunei: sănătate, cultură, administraţie, sport, învăţământ, ordinea şi liniştea publică etc. Astfel am implementat cele mai reprezentative proiecte pentru locuitori. Totul gândit pentru a avea o administraţie care să asigure toate condiţiile şi facilităţile necesare traiului şi dezvoltării sănătoase a comunităţii noastre locale. Nimic din ceea ce am prognozat pentru Valea Argovei nu a fost gândit la repezeală, totul a fost conceput ca un conglomerat de servicii publice necesare dezvoltării durabile.

Rep: Cum aţi caracteriza evoluţia comunei Valea Argovei în aceşti şase ani şi jumătate din cele două mandate de primar?

B.: O evoluţie bună, cu un progres vizibil de către orice locuitor de bună credinţă, deoarece, trebuie să recunoaştem, avem printre noi, cum de altfel este şi în alte părţi, anumiţi oameni care tot timpul au fost, sunt şi vor fi „Gică contra” – după cum se spune în vorbele populare. Eu, când am decis să candidez şi pentru acest al doilea mandat de primar, am făcut-o pentru că am dorit să continui ceea ce am început, respectiv modernizarea satelor, ştiind că pot să fac acest lucru şi demonstrând concetăţenilor mei încă din mandatul precedent că şi ştiu ce trebuie făcut pentru a progresa ca şi comună. Niciodată nu m-am hazardat în luarea deciziilor, iar dacă am cerut din nou votul locuitorilor şi pentru acest mandat, am fost conştient de faptul că voi putea continua ceea ce am început încă din 2012, respectiv asigurarea unei dezvoltări reale pentru comunitatea noastră locală. Cum? Prin muncă, seriozitate şi implicare, pentru a iniţia şi implementa proiecte utile şi necesare, lucru ce s-a şi întâmplat.

Rep: Concret, în aceşti aproximativ trei ani din mandatul curent de primar al comunei Valea Argovei ce s-a reuşit şi cum?

B.: Printre cele mai semnificative realizări aş aminti următoarele: reabilitarea infrastructurii stradale prin lucrări de pietruire a unui număr de 14 străzi în satele Valea Argovei, Vlădiceasca şi Siliştea; reabilitare şi modernizare zone verzi destinate copiilor şi adulţilor; modernizarea sediului primăriei; îmbunătăţirea actului educaţional prin modernizarea instituţiilor de învăţământ; modernizarea sistemului de alimentare şi pompare a apei potabile; achiziţionare buldoexcavator; modernizarea şi extinderea iluminatului public stradal prin montarea a 370 lămpi cu tehnologie led de ultima generaţie. Cele prezentate mai sus sunt exemple concrete de proiecte benefice pentru comuna Valea Argovei, pe care le-am reuşit continua, iniţia sau derula în acestnou mandat de primar, mandat pe care mi l-au încredinţat locuitorii şi cărora le şi mulţumesc cu această ocazie pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. După cum vedeţi, se munceşte la Valea Argovei, nu se stă. Fiecare investiţie realizată, fiecare proiect întocmit înseamnă muncă, înseamnă efort, înseamnă implicare, înseamnă ore întregi de gândire, concepere şi pregătire a documentaţiilor necesare, înseamnă studiu şi prognoză bugetară. Nimic nu se face de pe o zi pe alta. Pentru aceasta m-au ales cetăţenii, iar eu vreau să văd cum comuna Valea Argovei se modernizează şi evoluează. An de an mi-am luat foarte în serios atribuţiile şi nimeni nu poate spune că nu avem rezultate.

Rep: Care sunt gândurile dumneavoastră de viitor, ca şi priorităţi pentru administraţia publică locală Valea Argovei? Vă mulţumiţi cu ce există?

B.: Dimpotrivă, comuna Valea Argovei se poate lăuda nu doar cu proiecte majore de infrastructură duse la bun sfârşit, ci şi cu un pachet de proiecte investiţionale importante gândite pentru mai departe, cum ar fi:

  1. Înfiinţare reţea apă uzată cu staţie de epurare şi modernizare alimentare cu apă în comuna Valea Argovei, proiect aflat în faza de reactualizare a extraselor de carte funciară, urmând a obţine de la Consiliul Judeţean, autorizaţia de construire, cu o valoare totală de 17.388.078 lei.
  2. Asfaltare străzi în comuna Valea Argovei, proiect aflat în faza de analizare a ofertelor, urmând să se declare câştigător societatea pentru lucrările de proiectare şi execuţie a lucrărilor.
  3. Înfiinţare bază sportivă în comuna Valea Argovei cu o valoare de 420.592 lei.

Rep: Domnule primar, se mai găsesc şi contestatari ai activităţii dumneavoastră?

B.: Oricât ai munci, oricât ai face, oricât te-ai strădui, mereu sunt şi unii care au câte ceva de comentat. Din răutate, din invidie, din lipsă de preocupare, nu ştiu de ce, dar asta este lumea în care trăim. Mi-am asumat însă acest lucru încă de la primul meu mandat de primar. Şi chiar dacă am mai spus-o, vreau să întăresc acest lucru, eu am candidat pentru poziţia de primar, doar din dragoste pentru comunitate, pentru locuitori şi fiindcă am dorit să mă implic în dezvoltarea satelor aparţinătoare, ştiind de la bun început că pot face acest lucru.

Rep: Un mesaj de final pentru locuitorii comunei Valea Argovei?

B.: Ei sunt cei care m-au ales primar, pentru ei muncesc, în faţa lor răspund pentru realizările sau nerealizările mele, deci cum să nu le transmit câteva gânduri la finalul acestui interviu? Le doresc multă sănătate şi să ne întâlnim cu bine şi cu bucurie prin comună. Le reamintesc încă o dată faptul că oricare cetăţean poate veni oricând la Primărie, să mă întrebe orice doreşte, deoarece eu, ca şi primar nu am nimic de ascuns, ci dimpotrivă, decât să aibă îndoieli sau să aplece urechea la spusele unui sau altuia, mai bine să mă întrebe pe mine, fiindcă de aceea m-au ales primar.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide