Cresc salariile primarilor și președinților de consilii județene

CCR a respins sesizarea opoziției, cu privire la majorarea salariilor aleșilor locali. Actul normativ, care crește indemnizațiile primarilor cu până la 2.200 de lei, a fost atacat de opoziție. Astfel salariile aleșilor vor putea fi majorate.

Legea a fost adoptată în septembrie anul trecut de coaliția PNL-PSD-UDMR. Prin acest act normativ, salariile aleșilor locali au fost dezghețate parțial, pentru că ele fuseseră înghețate la nivelul din 2019. Actul normativ prevede că salariile ar trebui să fie raportate la salariul minim din 2021, adică la 2.300 de lei, față de 2.080, atât cât era acest salariu minim în 2019.

Potrivit noii legi și noilor calcule, salariul primarului general, cel mai mare din țară, ar crește cu 2.200 de lei. Salariul unui viceprimar sau al primarilor de sector, al președinților de Consilii Județene, al primarilor de municipii reședință de județ ar crește cu 1.980 de lei, al vicepreședinților de Consilii Județene cu 1.760 de lei, iar al unui primar de municipiu ar ajunge să fie mai mare cu 1.650 de lei.

Indirect vor crește și indemnizațiile consilierilor locali și județeni, pentru că acestea sunt corelate ca metode de calcul la indemnizațiile primarilor și președinților de consilii județene.

Sumele cu care vor fi majorate salariile

Primarul Capitalei – 2.200 lei brut

Viceprimar/ primar de sector/ președinte de CJ – 1.980 lei brut

Vicepreședinte CJ – 1.760 de lei brut

Primarii din municipiile reședință de județ – 1.980 lei brut

Primari de municipii – 1.650 lei brut

Primarii comunelor mari – 1.300 lei brut

Primarii comunelor mici – 880 lei brut

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide